Za Jovića "sad ili nikad", Vlahović ide, i ako produži ugovor?!

Autor: Boris Jovanović
utorak 07.09.2021.
10:38
Izvor: Sportske.net

Da li se nazire rasplet i šta od njih zavisi?

Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Povezane vesti

Dvojica srpskih napadača su i dalje u centru pažnje, doduše iz različitih razloga. I dok Vlahović i dalje golica maštu najboljih klubova sveta, Jović je često na naslovnim stranama poslednjih godina iz pogrešnih razloga.

Španski mediji ga ne ostavljaju na miru. Danas je izbačena lista fudbalera Reala koji su na prodaju na zimu, ili eventualno sledećeg leta. Uz veterane kojima ističe ugovor, Bejla, Modrića, Marsela, Iska, navodi se i Jović kao igrač koji se suočava sa poslednjom šansom, ako je ne iskoristi biće prodat po svaku cenu. Da li se to odnosi na zimski prelazni rok ili narednog leto videćemo, mada nije jasno kako da iskoristi šansu kada dobija priliku poslednjih nekoliko minuta meča.

Uz to, ako stignu Mbape što je izvesno i Haland što je verovatno, uz Benzemu koji će ostati sigurno još dve sezone, jasno je da Jović nema šta da traži.

Što se Vlahovića tiče on je ostao, ali nije produžio ugovor. I dalje zarađuje oko 800 000 evra godišnje, no ne žuri. Fiorentina ima plan da ga načini najskupljim igračem, odnosno fudbalerom koji najviše zarađuje u istoriji kluba, ali za sada sve ostaje na rečima. Riberi koji je otišao je imao platu 4 miliona, dakle pet puta veću od Vlahovića.

Današnja "Gazeta" tvrdi da se iza svega krije Juventus. Oni su sačuvali novac, Ronaldo je otišao, Morata će narednog leta kada mu istekne pozajmica napustiti klub, pa je Vlahović logično rešenje. Jasno da Roko Komiso odbija ovakvu pomisao, ali bi Fiorentini lako mogao da se ponovo slučaj Kjeza, strašni Italijan nije želeo da produži ugovor i klub nije imao izbora osim da ga proda. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke