Za "nulu" dolaze i odlaze, Barsini "free" transferi sve bliži u oba smera!

Autor: Milovan Longinov
sreda 23.02.2022.
09:25
Izvor: Sportske.net

Katalonci će mnogo izgubiti, ali i dobiti.

 EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Barselona ima finansijskih problema i zato mora da razmišlja i o angažovanju slobodnih agenata.

Katalonski mediji danas ističu da su Sezar Aspilikueta i Andreas Kristensen svakim danom korak bliže Barseloni. Čak su i njihovi dolasci povezani, jer obojicu raduje da dođu istovremeno, nakon što imaju odličnu saradnju u Čelsiju. 

Aspilikueta još uvek nije odgovorio na ponudu Čelsija, koji mu nudi ugovor na godinu dana, a Barsa 2+1, ali Špancu je mnogo važnije nešto drugo. Njegova želja je da se vrati u domovinu, 10 godina je u Čelsiju, njegova era bliži se kraju, a nije mogao na lepši način, osvanjajem i SP za klubove, čime je postavio prvi igrač u istoriji kluba koji je osvojio sve moguće trofeje. 

Za razliku od njega, Kristensen je nezadovoljan i finansijskom ponudom Čelsija, jer smatra da ga klub ne ceni dovoljno. Danac je promenio agente, to igrači rade kada žele da promene sredinu. Barsa je već odavno u kontaktu sa  njima, a Dancu se sviđa Ćavijev projekat i činjenica da ga je trener lično zvao da mu predoči planove za naredne godine. 

Tu nije kraj, jer pojedini izvori opet pišu da bi i Frenk Kesi mogao da dođe po isteku ugovora sa Milanom. Ovo takođe nije nova tema, ali je novost da je Barsa poslala jasnu poruku da neće ulaziti u rat za potpis podizanjem ponude u odnosu na ostale klubove. Barsa ne želi da bude deo licitacije, veruje da je svojom veličinom i projektom dovoljno privlačna za Kesija i taj stav neće promeniti. 

Aspilikueta, Kristensen i Kesi zvuči kao savršen prelazni rok, ukoliko dođu i levi bek i ubitačna "devetka", zar ne?

Što se tiče odlazaka za "nulu", izvesno je da će Serhio Roberto i Osman Dembele otići kao slobodni agenti. Iako je to udarac za Barsu jer neće zaraditi, istovremeno će i mnogo uštedeti. Dembele i Roberto su među najplaćenijim igračima sa platama od 12 i 10 miliona neto po sezoni. Poređenja radi, Fati, Pedri, Tores, Depaj i Obamejang - nijedan nema platu veću od pet miliona godišnje.  

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke