Zagrebački Dinamo dovodi veliko pojačanje iz Fiorentine!

Autor: Darko Mitrović
subota 06.01.2024.
18:15
Izvor: Sportske.net

Korist od tog transfera trebalo bi da ima i reprezentacija Hrvatske.

EPA-EFE/CIRO FUSCO
EPA-EFE/CIRO FUSCO

Povezane vesti

Aktuelni šampion Hrvatske Dinamo iz Zagreba već je počeo pripreme za drugi deo sezone, odigrao je i prvi pripremni meč protiv Rogaške (1:0), a uporedo s tim uprava kluba radi na dodatnom jačanju tima.

Najzanimljivija vest s tim u vezi stigla je iz Italije, odakle je najavljen prelazak krilnog fudbalera Josipa Brekala iz Fiorentine u Dinamo, a da u tome ima istine, potvrdio je i trener Dinama Sergej Jakirović.

"Brekalo jako želi da dođe kod nas i mi želimo da dođe. Problem je što se Fiorentini povredio glavni krilni igrač, drugi je na afričkom Kupu nacija i trenutno im Brekalo treba. Ali, dobro za nas je što Fiorentina traži nove igrače i ja se nadam da će nekoga dovesti, pa da mi možemo Brekala", objasnio je Jakirović, a preneo ''Index''.

Brekalo ima 25 godina, član Fiorentine je postao pre godinu dana, kada se u Firencu preselio iz nemačkog Volfsburga. Inače, ponikao je u Dinamu, odakle je 2016. godine i otišao u Volfsburg. Pre dolaska u Fiorentinu, igrao je na pozajmicama u Štutgartu i Torinu.

Na ''Transfermarktu'' se njegova tržišna vrednost trenutno procenjuje na 4.5 miliona evra, ali je Fiorentina za njegov dolazak platila Volfsburgu 1.7 miliona na ime obeštećenja.

Ove sezone je upisao 15 nastupa za Fiorentinu i postigao jedan gol, ali s obzirom da u poslednje vreme nije bio standardan, izrazio je želju da se vrati u Dinamo, kako bi što spremniji dočekao Evropsko prvenstvo narednog leta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke