Zamena za Halanda? Samo jedno je sigurno biće papreno skupa!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 14.10.2021.
09:49
Izvor: Sportske.net

Šta će Borusija učiniti na leto?

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Borusija iz Dortmunda je već počela da traži zamenu za Halanda. Norvežanin je odbio novi ugovor i povećanje klauzule, radilo se o sumi od 15 miliona evra, pri čemu bi otkupna cena bila 100 miliona. Ona ostaje 75 i jasno je da sjajni napadač ima nameru da ode iz kluba.

Velikani su stali u red, najbliži je Sitiju, mada je moguće da će ga PSŽ privući velikim novcem. Njegova želja da ode u Real Madrid nije sporna, ali čini se da preduslovi za taj transfer ne postoje.

Dortmund već gleda zamene, ranije je pominjan Vlahović, ali teško da Nemci mogu da pobede u trci sa moćnijih klubovima. Jedna od varijanti je Sebastijan Aler, Francuz iz Ajaksa. Bivši igrač Frankurta i Vest Hema se vratio u Holandiju gde je ranije igrao za Utreht. "Kopljanici" su "Čekićarima" platili za njega 22.5 miliona evra, što je klupski rekord.

"Jasno da svi žele Sebastijana, ne znam šta bih rekao osim da će kada bude odlazio biti veoma skup", kaže Erik Ten Hag koji je Alera trenirao i u Utrehtu.

Što se tiče ostalih solucija, skauti Borusije su gledali Karima Adejemija, 19-godišnjaka iz Salsburga, momka koji je bio i u Bajernovoj školi, ali je pre par godina stigao u Austriju i već je debitovao za nemačku reprezentaciju. Ali, njega navodno hoće i Bajern, pa će biti papren...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke