Sve Zidanove opcije - Treća sreća u Madridu, povratak u crno-belo ili Pariz?

Autor: Stefan Matić
četvrtak 26.01.2023.
15:30
Izvor: Sportske.net

Sva je prilika da ćemo Francuza gledati kraj aut-linije tokom naredne sezone.

 EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo
EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Povezane vesti

Zinedin Zidan je napustio Real Madrid juna 2021. godine, a svi znamo šta je doneo španskom klubu u svoja dva mandata kao trener. 

Sa "los blankosima" je osvojio tri Lige šampiona, dve LaLige, po dva Superkupa Španije i Evrope i dva kupa Španije. Francuz je potom rešio da je vreme za odmor, smatralo se da cilja preuzimanje reprezentacije Francuske po završetku Mundijala u Kataru. 

Ipak, planovi su propali. FS Francuske je produžio saradnju sa Dešanom tako da je sva prilika da ćemo Zidana videtu u klupskom fudbalu. Po pisanju engleskog Atletika i par francuskih medija postoje tri opcije. 

Jedna od njih je svakako povratak u Real Madrid po treći mandat. Prvo se naravno pitaju Anćeloti i Perez, italijanski trener ima ugovor do kraja juna 2024. godine a Real deluje moćno pod njegovim vođstvom. 63-godišnji Italijan je najavio da mu je plan da ispoštuje dogovor sa Špancima do kraja, tako da ova opcija ne deluje toliko sigurna. 

Druga opcija je romantičan povratak u Juventus, klubu u kojem je igrao i gde je osvojio '98 Zlatnu loptu. Juve je u već dobro poznatoj krizi zbog finansijskih malverzacija, mada i dalje postoje šanse za povratak u top četiri i pored kazne oduzimanja 15 bodova. Očekuje se da uskoro vidimo Pogbu i Vlahovića na terenu, što će dodatno ojačati Juve. Italijanski mediji pak pišu da će čelnici Juvea produžiti saradnju sa osporavanim Alegrijem. Trener "bjankonera" je pokazao da zna da pobeđuje i sa okrnjenim timom. 

I treća opcija za Zizua jeste povratak u Francusku. Međutim ne kao trener PSŽ, već Olimpika iz Marseja. 

Marsej trenutno zauzima treću poziciju u Ligi 1 pod vođstvom Igora Tudora, ali tim nije uspeo da nastavi sa takmičenjem u Evropi pošto su u grupi D Lige šampiona završili kao poslednji iza Totenhema, Ajntrahta i Sportinga.

Marsej je jedan od najtrofejnijih klubova Francuske, jasno da bi dolazak Zidana podigao interesovanje za klub i ligu a PSŽ bi možda dobio i ravnopravnog takmaca. Ostaje da se vidi, mada kako stvari deluju postoji velika šansa da Zidana gledamo kraj aut-linije tokom naredne sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke