Zimska pijaca (9. januar): "Večiti" se pokreću, Njukasl je stalna tema

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 09.01.2022.
16:00
Izvor: Sportske.net

Šta se sve danas dešava na fudbalskoj pijaci?

Povezane vesti

Zimski prelazni rok teče, spekulacije i najnovije informacije pojavljuju se iznova i iznova, stoga, uz Sportske.net pratite one najvažnije na jednom mestu!

Za nedelju, 9. januar, vezane su nove spekulacije u vidu Njukasla, Mančester junajteda, pa i "večitih" koji spremaju novine u ekipama.

Osim Ndombelea, Totenhem pokušava da se reši i Stivena Bergvajna za kojeg je zainteresovan Ajaksa. Ništa konkretno još nije rešeno, ali bi trebalo očekivati "vruću liniju" na relaciji London - Amsterdam.

Betis je na putu da na leto dovede štopera Lacija Luisa Felipea. Ovom fudbaleru ugovor ističe na kraju sezone i teško će od naredne ostati na "Olimpiku" pošto mu Lacio nudi duplo manje od onoga što traži.

Totenhem po svaku cenu pokušava da se reši skupocenog Tangija Ndombelea, bilo to kroz pozajmicu ili prodaju. Najozbiljiniji kandidat je Roma što je i logično ako se zna da je ovog vezistu u Londonu trenirao Žoze Murinjo. Zvanična ponuda iz Rima još nije stigla budući da Roma želi Serža Oliveiru.

Lukas Dinj još nije pronašao klub nakon što je najavljeno da će napustiti Everton. Poslednja u trku se uključila Aston Vila, okuražena dovođenjen na pozajmicu Filipea Kutinja iz Barselone. Čini se da će tim iz Birmingema stići do Francuza pošto prema pojedinim izvorima vihorni bek preferira upravo odlazak u Vilu.

Seržinjo Dest će po svemu sudeći ostati u Barseloni, iako je bio velika želja Bajerna iz Minhena. Ovu informaciju otkrio je poznati fudbalski agent Mihael Reške.

Brajton je spreman da sasluša ponude za svog vezistu Ivesa Bisumu. Veliko interesovanje je iskazala Aston Vila, ali moraće da plate najmanje 50 miliona za igrača kojeg veoma ceni Jirgen Klop.

Milan i Teo Ernandez pregovaraju u vezi sa novim ugovorom sjajnog levog beka. Kako je Francuz potvrdio, razgovori traju i on je optimističan povodom epiloga. Želi da ostane u Milanu i ističe da je srećan.

Zenit iz Sankt Peterburga odbija da proda svog najboljeg strelca Serdara Azmuna. Lion ga želi po svaku cenu, ponudili su tri miliona evra budući da Irancu ističe ugovor na kraju sezone, ali Zenit traži četiri i po.

EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV

Čelsi pokušava da vrati Emerstona Palmijerija sa pozajmice iz Olimpik Liona već drugi put, ali bezuspešno. Francuski tim ne želi da ga se odrekne pre isteka pozajmice, a to je na kraju sezone. Luka Dinj izvesno je, neće pojačati redove "plavaca".

Žoze Murinjo želi zemljaka u Romi! Kapiten Porta Seržo Oliveira nalazi se na radaru rimskog tima. Spremna je pozajmica do kraja sezone uz obavezan otkup ugovora od 15 miliona. Roma bi u tom slučaju preuzela platu ovog veziste.

Neuspeh u FA kupu i eliminacija od trećeligaša ozbiljno su uzdrmali Njukasl čiji vlasnici planiraju potpunu rekonstrukciju tima, ali to ne ide tako lako.

Atletiko Madrid je odavno zainteresovan za Dušana Vlahovića, a navijači su veoma uzbuđeni i prate svaki njegov korak.

Vezista Partizana dobio je poziv i Poljske! U ekipi ne računaju na njega, pa je za verovati da će do izlaznog transfera i doći.

Crvena zvezda je korak bliže pojačanju u defanzivi i to iz La lige!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke