Život posle Embapea na "Parku prinčeva" - Ko će biti novi "le patron" u Parizu?

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 15.02.2024.
18:35
Izvor: Sportske.net

Šta dalje, pitaju se katarski vlasnici u Pari Sen Žermenu.

EPA-EFE/FEDERICO PROIETTI
EPA-EFE/FEDERICO PROIETTI

Povezane vesti

Francuski napadač Kilijan Embape obavestio je čelnike Pari Sen Žermena da će napustiti klub na kraju sezone.

I to nije nešto što je iznenadilo javnost jer se spekulisalo o toj odluci mesecima unazad i praktično je bilo jasno da će Pari Sen Žermen morati da ga se odrekne bez centa obeštećenja. Nije da nisu pokušali da mu ponude još bogatstva i još moći, ali on je presekao i odlučio da je zreo za novi izazov. Izazov koji će mu, verovatno, u bliskoj budućnosti doneti Ligu šampiona i epitet najboljeg igrača sveta, što je nezvanično imao do sada u nekoliko navrata, ali Zlatna lopta je Zlatna lopta.

No, ako znamo da će on u Real Madrid, verovatno, koga Pari Sen Žermen planira kao njegovu zamenu? Ko će dobiti ulogu lidera tima i, zasigurno, manje moći nego li što je to bilo u Kilijanovom slučaju? Da će biti nosilac iliti "le patron" ekipe? Pretpostavlja se da hoće.

Dva su imena koja figuriraju u aktuelnom momentu. Prvo je Rafael Leao koji je briljantan u Milanu već godinama. Pritom, poznaje uslove francuskog fudbala jer je nastupao u Lilu pre odlaska u grad mode. Ali, daleko su njegove crte od onih koje ima Embape. Crte nekog ko pretenduje da bude u kategoriji najboljih ikada. 

Bila bi to ponuda koja bi premašila 100.000.000, posebno ako se uzme u obzir da Portugalcu ugovor ističe tek 2028. godine.

Ime koje je možda i atraktivnije u ovom slučaju jeste Viktor Osimen. Zvezda Napolija je i te kako spremna za iskorak i frustrirana je rezultatima ekipe u ovoj sezoni. Doneo im je dugo željenu titulu šampiona Serije A prethodne kampanje, heroj je Napulja, ali je vreme za veću scenu.

Pari Sen Žermen je baš to. Nigerijac je neko ko lako pravi razliku na terenu, poseduje liderske sposobnosti i odranije se pisalo da "sveci" prate njegov status. Ono što je posebno interesantno, jeste da je i Osimen iz Lila krenuo ka aktuelnom klubu u Italiji, baš kao i Leao. Neko od njih dvojice bi trebalo da bude nova zvezda u Parizu.

Takođe, velika uloga daće se produktu škole Pari Sen Žermena Vorenu Zair Emeriju, tu je i supertalentovani Bredli Barkola koji igra sve bolje, a očekuje se da se sa pozajmice iz Lajpciga vrati Ćavi Simons. Sve su to mladi igrači kojima će biti prepuštena palica da se dokažu i pokažu da mogu biti predvodnici nekog novog Pari Sen Žermena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke