Zna se šta je kamen spoticanja između Kimiha i Bajern Minhena, razlaz?

Autor: Milovan Longinov
utorak 24.10.2023.
17:45
Izvor: Sportske.net

Sve izvesnije?

EPA-EFE/Liselotte Sabroe
EPA-EFE/Liselotte Sabroe

Povezane vesti

Džošua Kimih i Bajern Minhen će uskoro započeti važne pregovore, ali kako stoje stvari, oni neće biti jednostavni. 

Kako su otkrili izvori bliski klubu, Bajern će uskoro započeti pregovore sa Kimihom jer ne želi da dopusti ni po koju cenu da ode kao slobodan igrač.

Kimih ima ugovor do juna 2025. godine, stoga, ako ne produži ugovor, on će na leto biri prodat.

Bajern po svaku cenu želi da izbegne odlazak bez obeštećenja, a kako je Kimih na ceni, mogao bi da zaradi pozamašnu sumu.

Trenutno je glavni problem Kimihova plata, jer Nemac zarađuje 20 miliona evra godišnje (bruto), a iz godine u godinu njegova plata je rasla i uprava nema nameru da mu daje povišicu u novom ugovoru. Najplaćeniji u ekipi - Hari Kejn ima platu pet miliona veću od Kimiha, zbog čega se i očekuje da Nemac traži dodatnu povišicu, inače će odbiti novi ugovor.

Kimih je letos bio povezivan sa Barsom, nije tajna da je Ćavi oduvek bio njegov idol, a Katalonci će sigurno tražiti zadnjeg veznog. 

Kamen spoticanja u pregovorima je i hladan odnos sa novim trenerom Tomasom Tuhelom. Za razliku od Flika i Nagelsmana, sa kojima je Kimih odmah "kliknuo", sa Tuhelom ima potpuno drugačiji odnos. 

Izvor zaključuje da Bajern želi da zadrži Kimiha, ali ne po svaku cenu. Zbog svega navedenog, mnogo su veće šanse da Nemac ode na leto.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke