Znamo ko je sledeće pojačanje Barselone, Laporta bi da oživi prošli mandat!

Autor: Boris Jovanović
petak 03.09.2021.
09:59
Izvor: Sportske.net

Plan je jasan, igrač ne postavlja nikakve uslove...

EPA-EFE/Laurence Griffiths
EPA-EFE/Laurence Griffiths

Povezane vesti

Poslednjeg dana prelaznog roka Barsa je frenetično pokušavala da se reši prekobrojnih, ali i dovede pojačanja, na kraju je otišao Pjanić, a stigao je iskusni De Jong. Ali, jasno, dolazak holandskog napadača je samo privremeno, iznuđeno rešenje.

Barsa je u pozadini pregovarala sa Lajpcigom, cilj je bio Dani Olmo, nije bilo vremena, ali kako tvrde katalonski listovi, povratak Španca u Barselonu je samo odložen.

Naime, on je bez ikakvih pregovora o finansijskim uslovima rekao "da" petogodišnjem ugovoru, priča se prilično niskoj plati koju bi mogao da poboljša bonusima.

Olmo je dete Barselone, mnoge je šokirao kada se preselio u Dinamo iz Zagreba, ali je to bio pravi potez, sada je u Lajpcigu i jedan je od najcenjenijih mladih igrača u Evropi.

Ovaj Španac je imao ponude da se vrati u domovinu, pominjanji su i madridski klubovi, kao i Sevilja, ali on nije bio zainteresovan.

Sve dok se nije pojavila Barselona, učinio bi sve da igra za klub u kome je ponikao.

To je i deo plana Laporte, da na neki način oživi velika dostignuća iz prošlog mandata, kada je gro tima činila La Masija, odnosno igrači ponikli u klubu. On je tada vratio i Pikea iz Mančester Junajteda, kao i sada Erika Garsiju iz Sitija, u klubu su jasno i dalje veterani Pike, Alba, Buskets, Serhi Roberto, ali njihovo vreme prolazi.

Ambicija Barse je da uz Fatija koji je već uzeo Mesijevu "desetku", Garsiju, Mingezu,  Arauha koji je pre punoletstva stigao u klub, vrati nekolicinu mladih igrača i uz Pedra, Desta, Frenkija De Jonga, stvori tim za narednih nekoliko godina...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke