Žoao Feliks odlazi - Premijer liga ili senzacionalni ostanak u Španiji?!

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 08.12.2022.
11:15
Izvor: Sportske.net

Portugalac konačno isterao svoje...

EPA-EFE/JOSE SENA GOULAO
EPA-EFE/JOSE SENA GOULAO

Povezane vesti

Žoao Feliks više nije nedodirljiv ni za Dijega Simeonea, a ni za Atletiko Madrid.

Portugalac je potpuno nezadovoljan radom sa Simeoneom i njegovim defanzivnim fudbalskim stavovima, te je svoje nezadovoljstvo više puta izrazio i preko agenta Žorža Mendeša.

Ovom temom posebno se bavio Ruben Uria, jedan najuglednijih novinara u Španiji, dopisnika portala Goal.com, poznat i po čuvenom intervjuu sa Leom Mesijem leta 2020. kada je Argentinac želeo da napusti Barselonu zbog Hose Marije Bartomeua.

On je u svom članku analizirao celokupnu situaciju oko Feliksa i istakao da će Atletiko već na zimu slušati ponude za Portugalca. Ipak, početna cena je minimum 100 miliona evra, a nije isključeno da bude i veća.

"Prošlog leta, Atletiko je odbio sve ponude za Feliksa, jer nisu želeli da se upuštaju u velike promene jer je tada sezona već počela. Sada se situacija drastično promenila. Igrač je zagrejan da ode, posebno ako dođe dobra ponuda. Ipak, početna cena je - 100 miliona evra", napisao je Ruben Uria.

On se potom osvrnuo na potencijalne klubove i istakao da su premijerligaši najbolja opcija, kako za Atletiko tako i za Feliksa.

"Odlaskom Kristijana Ronalda, Mančester junajted traži pojačanje u napadu, ali isto tako i Čelsi, koji ima odlične odnose sa Žoržom Mendešom, a navijači Arsenala bi ga takođe rado videli u svojim redovima. Bajern se raspitivao letos, ali je odustao zbog ogromne cifre od 100 miliona evra. PSŽ je uvek vrebao, ali je Feliksov dolazak povezan sa Nejmarovim odlaskom, što je teško izvodivo", otkrio je Uria.

Španski novinar je posebnu pažnju posvetio interesovanju Barselone, koja je čak u tri navrata pokušala da dovede Feliksa. Đoan Laporta nije krio nikada da je "zaljubljen" u njega kao igrača. 

"Barselona je u tri navrata pokušala da ga dovede. Jednom i pre dolaska u Atletiko, potom leta kada se Grizman vratio u Madrid, i letos kada je Mateu Alemani pokušao da ga dovede na pozajmicu. Sva tri puta Barsi su vrata bila zalupljena, ali sada su širom otvorena. Feliks je i dalje visoko kotiran u upravi i stručnom štabu Barselone, ali je problem što klub neće imati 100 miliona evra za njegov transfer. Barsa neće biti u mogućnosti da ga dovede na zimu, ali ako Feliks ne pronađe klub do leta, sigurno da će Katalonci pokušati sve da ga dovedu. Odnos Atletika i Barselone je i dalje odličan, uprkos razmiricama u slučaju Antoana Grizmana", zaključio je Ruben Uria. 

Inače, Feliks sa Portugalom napada svetski tron, a AdmiralBet nudi odličnu kvotu 2.15 na tip 2&0-3.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke