"Žulja" ga klupa - "Magnet za trofeje" želi da napusti Siti?!

Autor: Mladen Heleta
subota 13.07.2024.
21:15
Izvor: Sportske.net

Ovo bi mogao da bude potencijalno veliki transfer, ali čeka se Pep...

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

U španskoj televizijskoj emisiji "El Chiringuito TV" se tvrdi da je argentinski reprezentativac Hulijan Alvarez (24) na izlaznim vratima Mančester sitija. 

Sjajni napadač, koji je pravi "magnet za trofeje", trenutno je u SAD-u gde ga u nedelju na ponedeljak u Majamiju čeka finale Kopa Amerike protiv Kolumbije.

U reprezentaciji je veoma bitan igrač, ali u Sitiju je situacija drugačija. Iako je prošle sezone, uz ograničenu minutažu, postigao 19 i namestio 13 golova, Pep Gvardiola ga ne vidi kao člana prve postave, u kojoj je "zacementiran" Erling Haland, već kao opciju sa klupe, na šta Alvarez više ne pristaje. 

Navodno je zatražio od čelnika šampiona Engleske da mu na tržištu odrede realnu cenu koju bi zainteresovani klubovi u Evropi mogli da plate. Transfermarkt ga trenutno procenjuje na 90.000.000 evra.

Alvarez iza sebe ima neverovatan trofejni niz. 

Sa svojim matičnim klubom River Plejtom osvojio je sve što je mogao u Argentini i Južnoj Americi. Dva Kupa, titulu šampiona, Superkup, Kup Libertadores i južnoamerički Superkup. 

Sve što je mogao osvojio je i sa reprezentacijom Argentine - Svetsko prvenstvo, Kopa Ameriku i "Finalisimu".

U Sitiju je tek dve godine, a već je osvojio sve moguće trofeje u Evropi i u Engleskoj, izuzev dva najmanja, Liga Kupa i Komjuniti Šilda. Premijer ligu je osvajao dva puta, Ligu šampiona jednom, kao i FA Kup, UEFA Superkup i Svetsko klupsko prvenstvo. 

Ukupno u svojoj seniorskoj karijeri ima 14 trofeja.

Ovo bi zaista mogao da bude veliki transfer u najavi, ali Pep Gvardiola je taj koji će doneti konačnu odluku, pošto je Alvarez pod ugovorom. A da li mu treba nezadovoljan igrač, ostaje da se vidi...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke