Zvanično - Ajaksovo dete preko Barse i Milana stiglo u PSV!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 21.08.2023.
10:35
Izvor: Sportske.net

Veliko pojačanje za tim iz Ajndhovena.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

PSV iz Ajndhovena je, kao u protekle dve godine, počeo sezonu osvajanjem holandskog Superkupa, ali se ovoga puta stiče utisak da bi na proleće mogao i šampionski pehar da vrati u svoje vitrine. 

U prilog tome, posle pomenute pobede nad Fejenordom u Superkupu, PSV je ostvario i dva ubedljiva trijumfa nad austrijskim Šturmom u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kao i još dve pobede na startu sezone holandskog šampionata, protiv Utrehta i Vitesea.

Dakle, ekipa koju sa klupe vodi trener Peter Boš ima zavidan kvalitet, a danas je dodatno pojačanja bivšom nadom Ajaksa i aktuelnim članom Barselone!

U pitanju je 22-godišnji bek Seržinjo Dest koji je danas zvanično predstavljen kao novi fudbaler PSV-a. On će u Ajndhovenu ostati do kraja sezone kao pozajmljeni igrač Barselone sa kojom ima važeći ugovor do juna 2025. godine.

Ukoliko ispuni očekivanja u PSV-u, Dest bi mogao da računa i na otkup njegovog ugovora u iznosu od 10 miliona evra narednog leta, pri čemu bi se njegova saradnja sa holandskim velikanom produžila na još četiri godine.

Dest ima američko i holandsko državljanstvo. Karijeru je počeo u Ajaksu, gde je prošao njihovu čuvenu omladinsku školu, ali je već u oktobru 2020. godine prešao u Barselonu koja je za njegov transfer iz Ajaksa izdvojila 21 milion evra. Prošle sezone je bio na pozajmici u Milanu, sada je stigao u PSV, pa su sve veće šanse za definitivan rastanak sa Barsom na proleće.

-


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke