Zvanično - Aleksandar Mitrović u plavom!

Autor: Ivan Cvetković
subota 19.08.2023.
22:19
Izvor: Sportske.net

Gotova saga.

Al Hilal
Al Hilal

Povezane vesti

Reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović od večeras je i zvanično novi fudbaler Al Hilala, potvrdio je klub iz Saudijske Arabije.

Srbin je potpisao trogodišnji ugovog sa klubom vredan 25.000.000 evra po sezoni, dok će Fulam zaraditi 50.000.000 evra na ime obeštećenja.

Dugo je trajala čitava saga oko sudbine reprezentativac Srbije koji je pred početak sezone jasno stavio do znanja da želi da napusti klub iz Londona.

U jednom trenutku se pojavila i informacija da je dobio da igra, a nakon jučerašnje najave Marka Silve da neće biti u konkurenciji za meč sa Brentfordom.

Mitrović je prethodnih godina povezivan sa mnogo jačim evropskim klubovima, međutim Srbin je odolevao i svaki put odlučio da ostane u Fulamu čiji je član bio punih pet godina posle pozajmice 2018. godine.

Najbolji strelac u istoriji reprezentacije Srbije ponikao je u omladinskoj školi Partizana, a prve profesionalne utakmice odigrao je u dresu filijale Teleoptik

U prvi tim dolazi 2012. godine gde ostaje samo jednu sezonu, koliko je bilo dovoljno Anderlehtu da izdvoji 5.000.000 evra, tada rekord belgijskog kluba.

Dve godine kasnije, pojačao je Njukasl u kojem se zadržao tri godine pre nego što je postao fudbaler Fulama.

Na osnovu FIFA fonda solidarnosti, i Partizan čeka sasvim ozbiljna zarada jer će se u Humsku sliti 1.300.000 evra od ovog transfera.

Mitrović će se tako u Al Hilalu pridružiti reprezentativnom kolegi Sergeju Milinkoviću Saviću koji večeras nije uspeo da trijumfuje protiv tima koji predvodi Vuk Rašović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke