Zvanično - Artur stigao u Liverpul za nepobedivi vezni red!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 01.09.2022.
23:10
Izvor: Sportske.net

Vezista ipak stigao.

Liverpool FC
Liverpool FC

Povezane vesti

Fudbalski klub Liverpul ozvaničio je danas dolazak brazilskog veziste Artura Mela na pozajmicu iz Juventusa do kraja sezone.

Kada je vezni red u pitanju, Liverpul je radio na startu prelaznog roka na dovođenju Orilijena Čuamenija. Prigrabio ga je Real Madrid i tako se Klop okrenuo drugim pozicijama. Potpisao je Darvin Nunjez, prethodno Fabio Karvaljo, a i bek Kalvin Remzi. I to je sve. 

Mislio je Klop da će zadovoljiti sopstvene apetite, a i apetite navijača međutim, katastrofalan početak sezone, povrede Tijaga, Kejte i od sinoć Hendersona naterale su ga da reaguje. U kasne sate prošle večeri, Liverpul je uputio poziv ka Torinu u nameri da dovedu Artura Mela i uspeli su.

Sportski direktor Džulijen Vord brzo je završio pregovore, Artur je već danas bio u Blekpulu gde je obavio lekarski pregled, a potom došao u Liverpul i parafirao jednogodišnju pozajmicu uz opciju otkupa ugovora za 37.500.000 evra. "Crveni" preuzimaju veći deo njegove plate.

On će tako pojačati koloniju Latinoamerikanaca na "Enfildu" budući da su tu Alison Beker, Fabinjo, Darvin Nunjez, Luis Dijaz i Roberto Firmino. 

Zanimljivo, Artur i Fabinjo su šest puta bili u istoj postavi Brazila i svaki put je slavio "selesao". Jednom su činili vezni red reprezentacije svoje zemlje i pobedili Južnu Koreju sa 3:0 uz odlične statističke parametre dvojice vezista. Ukoliko se Artur navikne na Klopovu "gegenpresing" i bude zdrav, mogao bi Liverpul dobro da prođe s njegovim transferom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke