Zvanično - Bajern postigao dogovor kakav se ne viđa često

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 28.01.2024.
10:15
Izvor: Sportske.net

I to videsmo...

FC Bayern Munchen
FC Bayern Munchen

Povezane vesti

Fudbalski klub Bajern iz Minhena ozvaničio je danas dolazak francuskog desnog beka Saše Boeja iz Galatasaraja.

Želeli su Kirana Tripijea, nudili 15.000.000 za tridesetrogodišnjeg kapitena Njukasla, ali engleski klub nije bio spreman na prodaju jednog od najvažnijih igrača ekipe iako je sam fudbaler iskazao želju za odlaskom u Minhen.

Tako se Bajern okrenuo ka Turskoj, što je pomalo iznenađujuće, ali s obzirom na to da su lično imali priliku da se uvere u kvalitete Saše Boeja budući da su se dva puta sastali u grupnoj fazi Lige šampiona, onda su očigledno uvereni da će im doneti boljitak.

Prvobitno se govorilo o cifri od 15.000.000 evra, uz bonuse, na šta Galatasaraj nikako nije želeo da pristane, te je to dovelo do duplo veće brojke i dvadesetrogodišnji Francuz se preselio na "Alijanc arenu". Biće tu i procenti od naredne prodaje, ali i dva prijateljska meča koji su klubovi dogovorili uz polovičan prihod od profita.

Videsmo tako da i Turci mogu da prodaju za ozbiljan novac umesto da "masno" plaćaju kako je bilo do sada. Transfer Saše Boeja je najveći izlazni u istoriji Galatasaraja. Prethodni rekord držao je Badu Endiaje koji je za 16.000.000 pojačao Stouk 2018. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke