Zvanično - Brazilski niželigaš predstavio Leonarda: ''U Partizanu je bio idol kluba!''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 23.01.2022.
10:51
Izvor: Sportske.net

Ljubimac ''Grobara'' na novom početku.

Sportske.net/Nikola Krstić
Sportske.net/Nikola Krstić

Povezane vesti

Fudbaler koji je ostavio značajan trag u Humskoj i koji je dao ogroman doprinos poslednjoj Partizanovoj tituli prvaka iz 2017. godine, Brazilac Leonardo, vratio se u svoju domovinu.

Posle godinu dana bez kluba, a skoro dve godine od poslednje odigrane utakmice Leonardo je potpisao za brazilskog niželigaša Maringu, koja se takmiči u šampionatu Paranaensea, ali koja ima ogromne ambicije u novoj sezoni. Šampionat za njih počinje večerašnjom utakmicom protiv Londrine u gostima, a o ambicijama novog Leonardovog kluba svedoči i podatak da je on njihovo 17. pojačanje ove zime!

Poslednji angažman Leonardo je imao u Al Šababu iz Dubaija sa kojim se rastao februara prošle godine posle brojnih zdravstvenih problema zbog kojih je i napravio tako dugu pauzu.

Maringa ga ga je zvanično predstavila kao igrača koji će pomoći klubu da dođe do titule u pomenutom takmičenju, pozirao je u zeleno-crnom dresu, a onda objasnio svoje razloge dolaska u ovaj klub.

''Odabrao sam Maringu da se vratim u Brazil iz nekoliko razloga - prvo zato što sam blizak sa svojom porodicom, koja je iz Andire, drugo zato što sam upoznao projekat kluba, poznajem ljude koji su ovde, želim da pomognem i da budem deo ovog razvoja i treće, jer ovde postoji fantastična struktura rehabilitacije i treninga u kojoj sam se osećao veoma dobro. Klub je sastavio veoma kvalitetan tim za ovaj tang takmičenja i siguran sam da ćemo ostvariti početne ciljeve, a to je da Maringa osvoji titulu'', izjavio je Leonardo.

Na klupskom sajtu Maringe se ističe i da je Leonardo svojevremeno kao član Partizana bio ''idol kluba'', osvojio titulu i bio najbolji strelac sa 26 golova u 38 odigranih utakmica.

*



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke