Zvanično je - Barsino treće pojačanje, za tri dana i jasan znak da ON konačno odlazi!

Autor: Milovan Longinov
sreda 02.06.2021.
11:16
Izvor: Sportske.net

Katalonci ne staju.

EPA-EFE/Julio Munoz
EPA-EFE/Julio Munoz

Povezane vesti

Fudbalski klub Barselona potvrdio je i treći transfer ovog leta, pošto je Emerson Rojal i zvanično stigao iz Betisa.

Ovo nije nepoznata informacija, već nekoliko dana unazad zna se da će Barselona iskoristiti pravo da otkupi Emersona za devet miliona evra od Betisa, sa kojim je zajedno otkupila njegov ugovor od Atletiko Mineira leta 2019. 

Po tom dogovoru, Betis je imao pravo na Emersona u prve dve sezone, a potom da ga Barsa otkupi u potpunosti za devet miliona evra ovog leta.

Katalonci su odlučili da iskoriste tu klauzulu, Brazilac je zaista izrastao u odličnog desnog beka, što dokazuje i poziv selektora Titea pred predstojeće mečeve "Selesaa".

U Brazilu ga  mnogi nazivaju novim Danijem Alvešom, a i navijači Barse su uvereni da bi Emerson mogao da bude pravo pojačanje. 

Emerson je rođen 1999. godine, a u Betisu je bio najstandardniji, odigrao je čak 79 utakmica, dao je  pet golova i dodao 10 asistencija.

Ipak, ono što navijače Barselone posebno  raduje jeste što je ovo istovremeno znak da će Serhi  Roberto konačno napustiti klub. Iako je četvrti kapiten, dete "La Masije", Roberto je već tri  godine u slobodnom padu i reklo bi se da je igrao samo zato što je konkurencija veoma loša.

Za njega neće biti mesta ni u veznom redu, u kom odavno ne igra, a kraj desne aut linije može da igra i Oskar Mingeza, prošlog leta je stigao Seržinjo Dest, tako da je jasno da će Roberto biti prekobrojan.

Kao što znate, pominjalo se da bi čak mogao da ga dovede i Pep Gvardiola, kod koga je Roberto i debitovao davne 2011. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P.S.
Wednesday, 02.06.2021
13:34

Realnije je da će svi oni grejati klupu katalonskom sinu S. Robertu nego da će on otići bilo gde, a pogotovo ne kod Gvardiole koji nije sisao vesla, a ima para k'o blata za kupovinu šta mu padne na pamet.