Zvanično. Milan kupio Francuza! Sledeće pojačanje iz Čelsija, legenda za kraj?

Autor: Boris Jovanović
subota 16.01.2021.
09:16
Izvor:

Milan pakuje tim, sa smanjenim budžetom pokušavaju da pojačaju ekipu koja će se u nastavku boriti za titulu...

EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA
EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Povezane vesti

Ono što se najavljivalo, završeno je noćas, Milan je doveo prvo pojačanje ove zime.

Meite iz Torina se na pozajmicu preselio na "San Siro", on će pojačati konkurenciju u veznom redu, gde Pioli ima dosta problema sa povredama i fizičkom spremom igrača zbog korone.

Francuz koji je rođen u Parizu i igrao je za Okser, Lil, u Belgiji pa ponovo u domovini će dobiti broj 18. Milan će platiti pozajmicu do kraja sezone, sa mogućnošću otkupa.

Ali, to nije sve od Maldinija.

I dalje "Rosoneri" žele Fikaja Tomorija, defanzivca Čelsija. "Plavci" traže otkup od 30 miliona posle pozajmice, Milan pokušava da smanji otkupnu cenu, ali i da produži pozajmicu na godinu i po. Tomori je stekao afirmaciju u Derbiju u Čempionšipu, ali nije igrao puno ove sezone. Milan je želeo Mohameda Simakana iz Strazbura, ali je njegova povreda sve iskomplikovala.

Treće pojačanje bi trebalo da bude iskusni Mario Mandžukić koji bi se posle 18 meseci vratio u Italiju. Pitanje je u kakvom je stanju legendarni Hrvat koji je posle Juventusa kratko bio na naftnom istoku, a letos nije našao klub. To je i glavni problem za Milan, da li bi Mandžukić mogao da pomogne odmah i da bude zamena za Ibru u nekim mečevima.


Sve u svemu, Milan pokušava da sa malim budžetom pozajmicama i dovođenjem slobodnih igrača ojača tim i ostane na čelnoj poziciji Serije A, odnosno osvoji titulu posle decenije čekanja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke