Zvanično - Pep ima novog beka!

Autor: Milovan Longinov
utorak 16.08.2022.
12:52
Izvor: Sportske.net

Novo pojačanje za "građane".

@ManCity
@ManCity

Povezane vesti

Fudbalski klub Mančester Siti potvrdio je danas da je novi član ekipe Pepa Gvardiole Serhio Gomez.

Ovaj 21-godišnji levi bek u Siti dolazi iz belgijskog Anderlehta za 13 miliona evra, a sa engleskim klubom je potpisao četvorogodišnji ugovor.

"Neverovatno sam ponosan i srećan što sam se pridružio Sitiju. Siti je najbolja ekipa u Engleskoj i sa Pepom Gvardiolom imam priliku da učim i razvijam se pod vođstvom najistaknutijeg trenera u svetu. Ja sam zaista navijač Mančester Sitija zbog svog brata od koga sam svojevremeno tražio dres Davida Silve i zbog njega sam  uzeo broj 21. Kao mlađi igrao sam često na njegovoj poziciji i on mi je bio idol", rekao je Gomez.

Levi bek je karijeru počeo u omladinskoj školi Barselone, a zatim prelazi u Borusiju Dortmund. Od 2019. do 2021. godine bio je na pozajmici u ekipi Ueske.

Prošle sezone je 21-godišnji fudbaler izabran za najboljeg igrača Anderlehta, pošto je na 50 utakmica, dao sedam golova i upisao 15 asistencija.

On će u Sitiju nositi dres sa brojem 21 i biće velika konkurencija Žoau Kanselu, koji od odlaska Oleksandra Zinčenka nema zamenu kraj leve aut linije, mada Gvardioli nije bilo strano da tu igra i Nejtan Ake...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke