Zvanično! Prvo veliko pojačanje Liverpula, sledi još jedna bomba?

Autor: Boris Jovanović
petak 28.05.2021.
09:49
Izvor: Sportske.net

Klop rešio osetljivu poziciju, šta je sledeće?

SALVATORE DI NOLFI
SALVATORE DI NOLFI

Povezane vesti

Sve je rešeno, bilo je priča i nedoumica, ali na kraju prvo pojačanje je stiglo, i to bez pregovora. Liverpul je dogovorio uslove sa francuskim štoperom Konateom, a onda su aktivirali klauzulu od oko 40 miliona evra. Tako će dosadašnji fudbaler Lajpciga postati uzdanica u poslednjoj liniji i formirati partnerstvo sa Virdžilom Van Dajkom. 

Ovo znači i da Ozan Kabak neće biti otkupljen od Šalkea, a nije sigurno šta će biti ni sa Matipom koji je često povređen.

Ovo je novina, jer Klop cilja i Varana iz Reala, koga želi i Junajted, kako bi imao tri štopera vrhunske klase i time praktično obezbedio da mu se ne desi ono što i ove godine, ali i vratio Fabinja na njegovu prirodnu poziciju korektora poslednje linije.

Konate je inače sa mladom francuskom reprezentacijom, priprema se za završnicu EP za mlade koja počinje u Sloveniji i Mađarskoj u ponedeljak. 

Konate nije bio standardan među "Bikovima" jer su Upamekano, novo pojačanje Bajerna i Vili Orban bili startni izbor Nagelsmana.

Šta treba očekivati u drugim delovima tima, kada je Klop u pitanju. Svakako da će posle najavljenih odlazaka Vajnalduma. Šaćirija, Nabi Keite, probati da kupi jednog fudbalera u veznom redu, sada se pominje slobodni Čalhanoglu koji se nije dogovorio sa Milanom. Prva meta isak ostaje Bisuma iz Brajtona, ali on košta 50 miliona evra. Pominje se i Tilemans iz Lestera, ali i alternativa na desnom beku, Tripije iz Atletika. Na kraju, ako Salah zaista bude dobio nepristojnu ponudu, Klop bi ga rado prodao i probao da kupi Džejdona Sanča iz svog bivšeg kluba Borusije, ali to je na dugom štapu...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
lewa9
Tuesday, 01.06.2021
05:32

Jer je na kraju sezone aktivirana. Niko nije ocekivao onolike povrede u odbrani s toga nije doveden ranije, kao ni bilo ko drugi. Realno niko nije ocekivao onakvu povredu Van Dajka i da ce zbog toga propustiti celu sezonu. Od Matipa i Gomeza se ocekuje da odigraju po pola sezone otprilike, ali ove sezone su i oni propustili oko 30 utakmica u PL. Verujem da je uprava mislila da ce pored povrede njih dvojice u tim gurati Risa i Filipsa uz Virdzila, ali kao sto vidimo ogromna greska.

avatar
Miloš82
Friday, 28.05.2021
12:56

Zašto ga nisu kupili u januru, kad su već aktivorali klauzulu ???