Zvanično - Višegodišnji ugovor, Realovo dete ostaje u Milanu!

Autor: Darko Mitrović
petak 28.06.2024.
18:30
Izvor: Sportske.net

''Rosoneri'' su ovog popodneva potvrdili realizaciju važnog posla.

EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO
EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO

Povezane vesti

Talentovani, 19-godišnji španski bek Alehandro Himenez potpisao je danas ugovor sa Milanom do 2028. godine, uz mogućnost produženja saradnje na još godinu dana.

Himenez je rođeni Madriđanin i fudbalsku karijeru je počeo u mlađim kategorijama Reala, odakle je prošlog leta došao u Milan na jednogodišnju pozajmicu.

Ta pozajmica je istekla ovog meseca, ali su na San Siru silno želeli da zadrže Himeneza i u tome su uspeli, a prema dostupnim informacijama Real će od ovog transfera inkasirati pet miliona evra plus bonuse. Takođe, Madriđani će imati opciju da 2025. otkupe njegov ugovor za devet miliona, ili 2026. godine za 12 miliona evra.

Himenez je prošle sezone uglavnom igrao za omladinski tim Milana u Primaveri, gde je upisao ukupno 19 nastupa, ali je debitovao i za prvi tim ''rosonera'' u Seriji A, 2. januara ove godine u kup utakmici protiv Kaljarija. 

Do kraja sezone je imao još četiri nastupa u seniorskoj konkurenciji u dresu Milana, a posle današnjeg potpisa izvesno je da ćemo ga sledeće sezone mnogo češće gledati na velikoj sceni.

-


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke