Zvuči kao šala, PSŽ, nerealne prodaje ili zabrana kupovine u narednih godinu dana?

Autor: Boris Jovanović
nedelja 02.01.2022.
10:31
Izvor: Sportske.net

Ma koliko da su u nevolji, sigurni smo da će im biti oprošteno...

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Svakako da će mnogi posumnjati, tim pre što "naftni klubovi" uvek nađu način da zaobiđu pravila FFP, ali Pari Sen Žermen mora da prodaje. Naime, u minusu su 200 miliona, pa navodno, kako bi izbegli sankcije moraju da se oslobode pet ili šest igrača ove zime i smanje budžet za plate.

Samo to je gotovo nemoguća misija za Leonarda, treba uštedeti 100 miliona na prodajama i platama, nije jasno kako, jer igrači odbijaju da odu. Kurzava kome ističe ugovor na leto je već obavestio klub da mu ne pada na pamet da provede proleće negde na pozajmici, ako mu se ne garantuje plata. Njemu je ugovor produžen gotovo bez razloga i sada PSŽ plaća ceh Leonardove procene. Lacio i još nekoliko klubova, par manjih iz PL, žele Francuza, ali 4.5 miliona po sezoni, odnosno polovina za šest meseci je malo kome prihvatljiva.

Što se tiče trećeg golmana Serhija Rika, Španac takođe hoće na pozajmicu, ali da mu se garantuje tri miliona evra. Dialo na koga Poketino ne računa ima pet miliona, Gaje 6.5, Draksler 7. Uspeli su da pošalju Rafinju u Sosijedad, ali plaćaju deo njegovog ugovora od pet miliona evra.

Ikardija hoće Juve, pozajmica sa eventualnim otkupom, iako Poketino nije srećan zbog toga, Leonardo pokušava da se oslobodi ugovora od oko 10 miliona evra godišnje. Maurito nema ništa protiv, ali ugovor neće smanjiti. 

Kada na to dodate da Navas ima oko 12 miliona, Vajnaldum 10, Paredes 8 (sve su ovo neto iznosi), to je kamen oko vrata, i ako bi neko želeo da uzme ove igrače, ne bi mogao da im plati ni blizu onoga što zarađuju. 

Klub je pokušavao da se posluži pravilnikom FIFA, nađe način da raskine ugovore, ali to je nemoguće da ne isplati igrače. I ako to urade, mogli bi da dobiju zabranu poslovanja u dva prelazna roka. Drugim rečima, ne bi mogli na leto da nađu zamenu za Mbapea koji odlazi u Real.

Neugodna situacija, svojevremeno je takve probleme imao i Siti, samo, postoji uvek sumnja u ovakav rasplet jer ima mnogo rupa u zakonima, a i odbijanjem da stane uz velike klubove u Superligi, PSŽ je dobio status miljenika UEFA. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke