LŠ - Tango u Parizu, Porto nije Šmaug

Autor: Boris Jovanović
sreda 15.04.2015.
12:02
Izvor: Sportske.net

Barsa je ponela sa sobom beleške, Blanu Ibrina suspenzija nije najveća glavobolja. Porto nije baš zmaj koji bi preplašio Pepovu družinu...

Povezane vesti

Čitave sezone, mislim da sam o tome i pisao u najavi Lige šampiona, ne mogu da se otarasim utiska da je PSŽ ima šansu prošle, ne ove godine.

Nekako deluju kao zakasneli gost na žurci na kojoj se ono najbolje već desilo. Možda je to posledica Ibrinih godina, možda su smestili Anćelotija u pogrešne dve godine.

Tek, to što su počistili Murinja deluje kao dobra usluga Barseloni ultimativnom ispitu za Parižane.

Neće biti Ibre što možda predstavlja izazov za Kavanija koji bi da bude u središtu šahovske table, umesto skrajnuti skakač ili lovac.

No, ne mislim da je najveći hendikep Ibrin slobodan dan, Blank mora da nađe rešenje za Veratija. Bez Italijana ekipa će morati na rezervni položaj. Pas ostalih vezista je kraći, brzina spoljnih igrača je najbolja nada, Pastore i Laveci će kombinovati veštinu i hitrinu, za to su ti potrebni metri.

France Soccer Champions League

Drugim rečima, Pari Sen Žermen će morati večeras u igru čekanja.

Loše vesti su da je Barsa već gubila u Parizu i da je lekciju naučila.

Ona se zove "Kako braniti prekid", na tome je Lućo Enrike počeo da radi čim se vratio u klub. Dilema koju večeras ima je, da li centimetri Matjea ili sposobnost "Pakmena" Maskerana da pojede sve drugačije dresove na širem prostoru? U jednoj varijanti će probati opreznije, sa trojicom u poslednjoj liniji, kako bi sprečio brisani prostor na svojoj polovini.

Spain Soccer La Liga

Ali, Barselona nema tim koji se nadmudruje, doći će da otme posed, igra fudbal, delovaće blagotvorno na naše gladne oči posle sinoćnjih mečeva (ne možete da kažete da vas nisam upozorio).

Porto i Bajern?

Ponoviću se, ovo nisu romantične osamdesete, verovatno nikome neće pasti na pamet ni da pokuša, kamoli da postigne gol petom kao Rabah Mađer u noći prvog od dva evropska trijumfa "Zmajeva".

Portugal Soccer Champions League

Za one kojima je promaklo, Porto se pomerio od Brazila ka svojim zapadnim komšijama. Žulen Lopetegi, onaj večiti rezervni golman, je sa sobom na "Dragao" doveo buljuk Španaca, upario ih sa Južnoamerikancima i to funkcioniše dobro. Porto sazreva kroz sezonu, mogu se povući neke paralele sa Murinjovim timom, ali ovi "Zmajevi" ne mogu tako visoko da lete, plus konkurencija je jača.

To što će Bajern biti oslabljen, sasečenih krila može da deluje kao nada za Porto, dok se ne sagleda šira slika. Džekson Martinez je za njih veći hendikep nego Roben i Riberi za Bajern, to je prosto pitanje dubine bunara iz koga zahvataš.

Germany Soccer Bundesliga

Žilavi Porto, sa svojim brzim i veštim vezistima koji postižu golove može da bude i više od kamenčića u cipeli, ali ti žuljevi teško da mogu da budu takvi da ugroze nemački korak ka polufinalu. "Zmaj" nije Šmaug, niti je nemački šampion družina hobita i patuljaka, ovde razmere stoje nešto drugačije.

Jedno je sigurno, večeras će više timova pokušavati da igra fudbal nego sinoć, za one što bi da provedu dremljivo veče u nedostatku dobrog filma, biće zanimljivije, možda ih razbudi i neki gol.

Nama opsednutima je svejedno, kako bude, daj samo da nahranimo naviku.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.