Počeo (po)noćni okršaj u Lilu!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 15.06.2016.
23:46
Izvor: Sportske.net

Jake policijske snage izašle su večeras na ulice Lila kako bi pokušale da spreče sukobe huligana iz Engleske, Velsa i Rusije koji bi mogli da se obračunaju tokom noći.

Beta/AP Photo/Michel Spingler
Beta/AP Photo/Michel Spingler

Povezane vesti

Scene nasilja sa ulica francuskih gradova postale su uobičajena slika koja prati Evropsko prvenstvo u fudbalu od prvog dana takmičenja, pa tako ni sreda nije izuzetak.

Ruski huligani tukli su se nakon današnjeg meča reprezentacija Rusije i Slovačke na ulicama Lila, a francuska policija je morala da koristi suzavac kako bi sprečila eksalaciju sukoba.

Pristalice engleske reprezentacije i selekcije Velsa stizale su tokom dana u Lil direktnom železničkom linijom što je napravilo dodatni problem snagama bezbednosti koje su danas pojačane sa 4000 policajaca.

Zapadni mediji i korisnici društvenih mreža prenose da je na ulicama Lila večeras došlo do novih sukoba i da ruski huligani ponovo napadaju pristalice Engleske i Velsa.

Policija je i večeras koristila suzavac kako bi rasterala huligane ali bi tokom noći moglo da bude još mnogo problema jer huligani iz Engleske u Lilu čekaju sutrašnju utakmicu Engleske i Velsa koja se igra u 25 kilometara udaljenom Lensu.

#Russian #ultras go berserk again in #Lille attacking #English and #Welsh fans

A video posted by Oliver Harvey (@oliverharvey1) on Jun 15, 2016 at 2:41pm PDT





Ne propustite