Znate li odakle "Grobarima" zastava Galatasaraja?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 25.11.2014.
17:03
Izvor: Sportske.net

Navijači FK Partizan zapalili su u nedelju zastavu navijačke grupe Galatasaraja čime su pružili podršku Zvezdinim ultrasima. Ukoliko ste se pitali odakle "Grobarima" ova zastava, evo odgovora.

BetaPhoto/Hina/DenisCeric/Ds
BetaPhoto/Hina/DenisCeric/Ds

Povezane vesti

Navijačke strasti uzburkale su se nakon što je neko ko sebe naziva navijačem ubio Marka Ivkovića uoči košarkaške utakmice Galatasaraj - Crvena zvezda Telekom u Istanbulu.

Tragedija koja se dogodila u gradu na Bosforu izazvala je zaprepašnjenje kod civilizovanog sveta ali ne i kod onih koji se poistovećuju sa ubicom.

Tako smo tokom prethodnih dana imali prilike da vidimo kako "navijači" Galatasaraja seire nad žrtvom srpskog navijača dok su srpske navijačke grupe i one iz regiona od reda odale počast stradalom.

"Grobari" su u nedelju odali počast Ivkoviću a Zvezdinim navijačima iskazali podršku paljenjem zastave "UltrAlsan".

Ukoliko ste se pitali kako su "Grobari" došli do zastave navijača Galatasaraja evo odgovora.

Na zvaničnom sajtu navijača Partizana "južnigront.com" objašnjeno je kako su pristalice moskovskog CSKA oduzele ovu zastavu prilikom jednog od obračuna sa navijačima Galatasaraja a onda je ona prosleđena "Grobarima".

Tako je postalo jasnije zašto su navijači Galatasaraja pored pretnji "Delijama" isto učinili i sa pristalicama CSKA i Partizana.

Ne propustite