Arhiva kaže da ovo danas nije najubedljiviji poraz Srbije!

Autor: Darko Mitrović
petak 22.07.2022.
19:45
Izvor: Sportske.net

Devet godina je prošlo od još ubedljivijeg poraza.

LEN Champions League
LEN Champions League

Povezane vesti

Ako nas je neko navikao na dominaciju, ili bar na borbu za najviši plasman na svim takmičenjima, onda je to reprezentacija Srbije u vaterpolu.

Godinama i decenijama je to tako, pa nam je danas bilo prilično neprijatno da gledamo potpunu nemoć našeg tima na startu završnog turnira Svetske lige u Strazburu protiv selekcije Crne Gore.

Srbija je poražena sa čak 16:8, bilo je u finišu i devet golova razlike za Crnu Goru (16:7), ali se ispostavilo da je gol Ognjena Stojanovića kojim je postavljen konačan rezultat značajan zbog toga što nije izjednačen najubedljiviji poraz našeg nacionalnog tima u poslednjoj deceniji, pa i mnogo duže.

Uvidom u arhivu, prisetili smo se i Mediteranskih igara iz 2013. godine, kada je Grčka savladala Srbiju rezultatom 12:3!

Međutim, Srbija je na to takmičenje otišla sa juniorskim timom, pod vođstvom tada mladog trenera Vlade Vujasinovića koji uopšte nije bio zabrinut zbog takvog ishoda.

“Nemam zašto da budem nezadovoljan. Borili su se koliko god mogu ovi momci. Ovo je mnogo jači tim od nas. Znali smo da postoji velika razlika u kvalitetu i to su momci iz Grčke pokazali. Imajući u vidu da igramo protiv mnogo jačih ekipa, dao sam im zadatak da igraju slobodno i da pokušaju da se igrom i nametanjem odupru objektivno jačim protivnicima. Sigurno je da nećemo igrati tako da idemo na što manju razliku, pokušaćemo da igramo najlepše što u ovom trenutku možemo i da to iskoristimo kao veliko iskustvo", rekao je posle tog poraza Vlada Vujasinović, 19. juna 2013. godine.

Grci su na te Mediteranske igre otišli sa najjačim timom i to takmičenje im je poslužilo kao priprema za Svetsko prvenstvo, pa tada zaista nije bilo razloga da previše brinemo, što se i potvrdilo u narednim godinama.

Zanimljivo, u tom juniorskom timu Srbije koji je pretrpeo ovaj ubedljiv poraz bili su i tada mladi i perspektivni Sava Ranđelović, Viktor Rašović, koji su godinama kasnije učestvovali u brojnim uspesima našeg nacionalnog tima.

Ne propustite