Blamaža Srbije i sa novim selektorom - OSAM primljenih golova za četvrtinu, nervoza, tuča...

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 29.12.2022.
17:13
Izvor: Sportske.net

Ono što smo od naših ''delfina'' gledali u najvećem delu ove godine, događa se i na njenom kraju.

2022 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©
2022 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Posle slabih rezultata tokom leta u Svetskoj ligi, na Svetskom i Evropskom prvenstvu, najtrofejniji selektor reprezentacije Srbije Dejan Savić se povukao sa te pozicije, a nasledio ga je trener kragujevačkog Radničkog Uroš Stevanović.

Aktuelna smena generacija u našem nacionalnom timu protiče znatno teže nego što se očekivalo, a da još uvek ima mnogo problema u igri ''delfina'' pokazalo se i danas na turniru u Lujvilu, gde je reprezentacija Srbije pod vođstvom novog selektora odmerila snage sa selekcijom SAD-a.

Amerikanci su ovaj meč dobili sa 16:12 (2:3, 3:3, 8:3, 3:3), a ono što je doskora bilo nezamislivo kada je reprezentacija Srbije u pitanju, dogodilo se u trećoj četvrtini, kada je naš tim primio neverovatnih osam golova?!

Osim slabosti u odbrani, bilo je i dosta nervoze, dva promašena peterca, ali i fizičkih obračuna u bazenu sa protivničkim igračima. Tokom treće četvrtine su crvene kartone dobili naš reprezentativac Radulović i američki Vavić zbog koškanja, a onda i udaranja preko vode, pa se do kraja te četvrtine igralo pet na pet.

Inače, najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Dod sa tri pogotka, a kod ''delfina'' to je bio Drašović sa četiri postignuta gola. Narednu utakmicu na ovom turniru Srbija će odigrati u noći između četvrtka i petka protiv selekcije Španije.

Srbija: Dobožanov, Dimitrijević, Rašović 2, Ranđelović, Lazić, Pljevančić 1, Drašović 4, Jakšić 1, Janković, Ubović 1, Stojanović 2, Vučinić 1, Dobožanov, Radulović.

SAD: Tarner, Huper 1, Vavić 1, Abramson, Daub 2, Kupido, Halok 2, Vudhed 1, Biven 2, Dod 3, Erhard 1, Irving 2, Langiević, Vajnberg.

Ne propustite