Da li je Srbija sama sebe pobedila, ili su sudije krive?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 09.04.2018.
18:10
Izvor: Sportske.net, waterpoloserbia.org

Selektor je istakao jedno, a naš reprezentativac je akcenat stavio na nešto drugo.

Epa/Mario Ruiz
Epa/Mario Ruiz

Povezane vesti

Naši najbolji vaterpolisti su nas već godinama navikli samo na pobede i najsjajnije medalje, pa su nas njihovi najnoviji porazi u odlučujućim mečevima Evropa kupa zabrinuli, iako nije reč o jednom od najvećih takmičenja.

Ipak, reprezentacija Srbije nastupila je u respektabilnom sastavu, pa smo s pravom očekivali bar jednu od medalja.

Ali, posle poraza od Hrvatske u polufinalu, srpski ''Delfini'' su sinoć poraženi i od Italije u borbi za treće mesto, iako su u oba meča imali vođstvo u prve dve četvrtine.

Posle poraza od ''Azura'', selektor Dejan Savić je sve objasnio u jednoj rečenici.

''Ovo je primer kako jedna ekipa može da pobedi sama sebe'', izjavio je Savić.

Za razliku od njega, jedan od naših najboljih igrača Dušan Mandić je istakao da ni suđenje nije bilo na visokom nivou. Blago rečeno...

''Videli smo šta nas čeka u Barseloni. Pripremićemo se. Znamo gde su greške, igrač više, zatvaarnje kontri. O suđenju bih svašta rekao ali ću se uzdržati. Nije lepo kada se čak i na ovako nebitnom takmičenju ostane bez medalje. Ali ponavljam sve smo videli i propremićemo se'', izjavio je Mandić.

Ne propustite

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
R BRANI (A.) MADRID
Monday, 09.04.2018
19:46
avatar
R BRANI (A.) MADRID
Monday, 09.04.2018
18:15

I FIlipovic je isto izjavio posle polufinala. Realno, i jedno i drugo- da smo bili onakvi kakvi uvek treba da budemo, ne bi nas poremetio taj spoljni faktor, ali, to je ipak sport, ne moze covek uvek da bude imun na bocne vetrove.

avatar
_Goran_
Monday, 09.04.2018
18:52

U vaterpolu uvek sudije mogu da poremete ekipu, veruj mi. A koncentracija nije na zeljenom nivou tokom cele utakmice zbog faktora umora, 4 utakmice u 4 dana, usred sezone. Lepo je rekao Savic, igramo oko 80 utakmica godisnje, kao NBA igraci, jos samo da smo placeni kao i oni...:)

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Monday, 09.04.2018
19:37

Brate, kako nama, tako je manje-vise i njima, moze i golmanu da padne koncentracija mada ne bih bas rekao da nam je tu napad bio problem:-D Svakako smo mi previse toga dozvolili i jednima i drugima kao da smo neke uspavane lepotice. Mogao bi selektor malo da se zauzme za Partizan pa da se uopste ni ne razmislja o buducnosti reprezentacije u nekom ozbiljnijem tonu i uz brige i strepnju, ipak je on nase dete i dobar deo svog detinjstva i svoje mladosti je proveo kod nas. Drugo, ne trebaju mi te izjave mira i ljubavi, dovoljan je jedan Cvetkovic. Naravno, nisam ni za ono drugo, ali, nemojte da budemo naivni, od njih to nikad necemo cuti, ne kazem ni da treba da se ugledamo njih, samo bojkot te teme i diplomatsko zaobilazenje, niko ne ceni dobru nameru i altruizam. Za Vanju Udovicica vec ne verujem da ima hrabrosti i integriteta da nam stane u odbranu, taj je vec izgubljen slucaj...