Da se vratimo medaljama, šta će doneti Uroš Stevanović?

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 19.10.2022.
13:00
Izvor: Sportske.net

Novi selektor stupio na funkciju.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

 Novi selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović rekao je danas da je ponosan, ali i svestan velike odgovornosti, koju nosi ta funkcija.

"Ne postoji veća čast nego biti selektor svoje zemlje. Ponosan sam ali i svestan velike odgovornosti koju preuzimam", rekao je Stevanović, preneo je Vaterpolo savez Srbije (VSS). Stevanović je u utorak imenovan za selektora, a na toj poziciji će zameniti Dejana Savića, koji je 1. oktobra podneo ostavku.

On je trenutno trener vaterpolista Radničkog iz Kragujevca, a od 2014. do 2018. godine bio je saradnik Saviću u reprezentaciji Srbije.

Novi selektor se zahvalio VSS-u i predsedniku Viktoru Jeleniću na ukazanom poverenju.

"Obećavam veliki rad da bi napravili atmosferu, rezultat i iskoristili ogroman potencijal ekipe na vrednostima i tradiciji vaterpola u Srbiji", dodao je on.

Stevanović je rekao da će u kratkom roku obaviti razgovore oko formiranja stručnog štaba, a zatim će napraviti plan rada.

On je istakao da od jula sledeće godine aktuelne olimpijske prvake čekaju četiri takmičenja na kojima su cilj medalje.

"Tu su Svetsko prvenstvo u Japanu, evropski šampionat u Izraelu, zatim svetski šampionat u Kataru i na kraju Olimpijske igre u Parizu", zaključio je Stevanović.

Ne propustite