Dača Ikodinović o krahu ''delfina'' u Splitu: ''Ovo je kao 'lepinja', šamar sa dve ruke!''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 08.09.2022.
18:31
Izvor: Sportske.net, Nova.rs

Naš proslavljeni vaterpolista prokomentarisao neuspeh našeg nacionalnog tima na Evropskom prvenstvu.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Nadali smo se medalji, nismo ni pomišljali da bi moglo da se dogodi da Srbija ne uđe ni u četvrtfinale, ali baš to se desilo našem nacionalnom timu na Evropskom prvenstvu u Splitu.

Najveći neuspeh reprezentacije Srbije od kada nastupa pod tim imenom, tek deveto mesto na EP, a malo je nedostajalo da ''delfini'' padnu još niže samo godinu dana posle olimpijskog zlata, ali i smene generacija, jer su tek posle peteraca savladali Holandiju u borbi za plasman od 9. do 16. mesta.

Kako na sve ovo gleda naš proslavljeni reprezentativac Danilo Ikodinović i nekadašnji saigrač aktuelnog selektora Dejana Savića, otkrio je u opširnom intervjuu za ''Nova.rs''.

"Kad kažeš 'Srbija u vaterpolu izgubila u osmini finala' - ja to ne pamtim u svojoj ličnoj istoriji. Ok, šesto, sedmo mesto, ali ušao si u četvrtfinale, sa Italijanima bi se svakako teško igralo. Sedmo mesto bi bilo lepo otrežnjenje, a ovo mnogo boli. Kao šamar sa dve ruke, da ti je neko lupio onako jednu 'lepinju' sa dve ruke", objasnio je Ikodinović.

Bez obzira na ovaj bolan neuspeh i brojne probleme na klupskoj sceni, on veruje da će se naš nacionalni tim vratiti tamo gde je decenijama bio, u vrh evropskog i svetskog vaterpola.

"Ja očekujem da će vaterpolo brzo da stane na noge. Da će već sledeće godine da bude opet neko polufinale. Možda sam preveliki optimista, ali ceo život sam optimista. Znaće Deki sa saradnicima da to povrati, pa da nam bar polufinala velikih takmičenja budu neka normala. I ova deca iz tima vicešampiona sveta, da neko od njih ispliva i da sledeće godine bude bar na širem spisku", poručio je Ikodiniović, a kompletan njegov intervju za ''Nova.rs'' možete da čitate OVDE.

Ne propustite