"Delfini" nastavljaju pripreme na Sardiniji!

Autor: Mladen Heleta
ponedeljak 08.08.2022.
12:50
Izvor: Sportske.net

Selekcija Dejana Savića igraće protiv Hrvatske, Grčke i Italije.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Posle priprema u Trebinju, vaterpolo reprezentacija Srbije putuje juče je otputovala na Sardiniju, na pripremni turnir koji će se održati od danas do srede, a selekcija Dejana Savića igraće protiv Hrvatske, Grčke i Italije.

"Imali smo odlične uslove za rad. Odigrali smo i prijateljski susret sa Crnom Gorom, a rezultat 16:16, odnosno 20:19 posle peteraca za Crnu Goru sve govori. Nastavljamo sa radom" rekao je selektor Dejan Savić.

Od igrača koji su bili u Trebinju na Sardiniju neće putovati golman Mišović, zatim Branković i Milojević. U Beogradu se oporavljaju od povrede Jakšić i Lazić.

Za Srbiju će na turniru igrati: Dimitrije Rističević (Panatinaikos) Lazar Dobožanov (Radnički), Sava Ranđelović (Vašaš), Radomir Drašović (Novi Beograd), Luka Pljevančić (Radnički), Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Dušan Mandić (Novi Beograd), Viktor Rašović (Novi Beograd), Nikola Lukić (Radnički), Nemanja Vico (Radnički), Petar Velkić (Ortiđa), Bogdan Gavrilović (Radnički), Strahinja Rašović (Novi Beograd), Ognjen Stojanović (Šabac), Marko Radulović (Radnički) i Vasilije Martinović (Novi Beograd).

Naš tim se sprema za Evropsko prvenstvo, koje se igra u Splitu od 29. avgusta do 10. septembra.

Srbija će u prvoj fazi igrati u grupi D, zajedno sa selekcijama Mađarske, Slovenije i Izraela.

Naš tim je drugi favorit za titulu šampiona Evrope, iza Španije, a kvota u AdmiralBetu da Srbija osvoji zlato u Splitu je 4.

Ne propustite