Dobožanov odličan, Radničkom novi bodovi u Ligi šampiona!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 10.01.2023.
23:45
Izvor: Sportske.net

Druga pobeda Kragujevčana.

SPD Radnički
SPD Radnički

Povezane vesti

Vaterpolisti Radničkog ostvarili su drugu pobedu u Ligi šampiona, pošto su večeras na svom bazenu savladali Dinamo iz Tbilisija sa 11:10 (2:3, 4:3, 3:2, 2:2), u utakmici petog kola Grupe A.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su Marko Radulović i Nikola Lukić sa po tri gola, koliko je na drugoj strani postigao i Giorgi Magrakvelidze.

U finišu susreta je golman Dobožanov imao nekoliko odličnih intervenicija i možda je najzaslužniji za trijumf svog tima. 

Nakon ovog trijumfa Radnički je sa grčkim Vuljagmenijem na deobi četvrtog mesta na tabeli, a narednu utakmicu u Ligi šampiona igra za dve nedelje kada će gostovati splitskom Jadranu.

Pre toga, Radnički će u subotu ugostiti ekipu Šapca u meču četvrtfinala Kupa Srbije, a zatim će u Šapcu igrati na trećem turniru Regionalne lige.

Radnički – Dinamo 11:10 (2:3, 4:3, 3:2, 2:2)

KRAGUJEVAC – Bazen: SPD Radnički. Sudije: Rajmund Fodor (Mađarska) i Paskal Bušez (Francuska).

RADNIČKI: Dobožanov, Branković 1, Stanojević 1, Janković, Ćuk 1, Vico 1, Ukropina 1, Gavrilović, Poznanović, Radulović 3, Lukić 3, Vrlić, Milutinović. Trener: Stevanović.

DINAMO: Gjapjaš, Čkeidze, Akvlediani 1, Džiktsiarenka, Tkešelašvili 1, Vlahović 2, Jakaia, Sarić 2, Imnaišvili, Magrakvelidze 3, Meski, Pješivac 1, Razmadze. Trener: Stanojević.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite