Druga pobeda Srbije u Podgorici, Los Anđeles je sada na vidiku!

Autor: Darko Mitrović
subota 11.03.2023.
19:06
Izvor: Sportske.net

Veoma važan trijumf našeg tima.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

U trećem kolu kvalifikacione faze Svetskog kupa, reprezentacija Srbije je danas u Podgorici savladala domaću selekciju Crne Gore sa 11:9 i tako se značajno približila plasmanu na završni turnir Svetskog kupa koji će biti održan u Los Anđelesu.

Podsetimo, naš nacionalni tim je najpre savladao Australiju, potom je poražen od Grčke, a današnjom pobedom nad Crnom Gorom se probio na drugo mesto na tabeli kvalifikacione Grupe B, iza Španije koja ima maksimalni učinak posle prva tri kola.

Ključna je bila serija od 4:0 u trećoj četvrtini kada je reprezentacija Srbije povela sa 10:6 i do kraja meča nije dozvolila rivalu da dođe do preokreta.

Najefikasniji u našem timu bio je Marko Radulović sa tri gola, a u selekciji Crne Gore to su bili dvostruki strelci Radović, Ukropina i Čučković.

U pretposlednjem kolu Srbija će se sastati sa selekcijom Španije, a na kraju sledi i duel protiv Gruzije.

Trenutno stanje na tabeli: Španija 9, Srbija 6, Crna Gora 3, Grčka 3 (meč manje), Gruzija 3, Australija 0 (meč manje). Tri prvoplasirane selekcije izboriće učešće na završnom turniru koji će se održati od 30. juna do 2. jula u LA-u.

Ne propustite