EP - A sad ono najbolje, protiv Grka kao da je finale!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 18.01.2016.
23:27
Izvor: Beta

U našem nacionalnom timu prezadovoljni partijom protiv Rusije, ali i upozoravaju da će ih u polufinalu očekivati mnogo teži zadatak.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Selektor Srbije Dejan Savić rekao je večeras da je izuzetno zadovoljan prikazanom igrom svojih vaterpolista u četvrtfinalu Evropskog prvenstva protiv Rusije i dodao da će polufinale protiv Grčke biti znatno teži ispit.

"Prikazana igra je bila veoma dobra. Primili smo nekoliko jeftinih golova, ali završiti meč sa pet primljenih je dobar rezultat. Četvrtfinale je najteža utakmica na prvenstvu... 'Ili ste pukovnik ili pokojnik'.

Možda je to bio razlog nešto napetijeg i stegnutijeg početka. Pritisak je bio malo veći, ali smo se oslobodili. Napad je profunkcionisao, bio je odličan, a odbrana, čak i sa igračem manje je bila dobra",
rekao je Savić novinarima posle meča u Beogradskoj areni.

Srbija je večeras pred oko 10.500 gledalaca u ''Kombank Areni'' u četvrtfinalu pobedila Rusiju sa 15:5, a u polufinalu će se sastati sa Grčkom.

"Grci su treći na svetu. Poznajemo ih dobro, trenirali smo sa njima. Oni su u poslednjih godinu dana pokazali veliki progres. Imaju izuzetne centre, igraju duge napade, strpljivi su sa igračem više.

Ipak, mislim da ćemo sve to uspeti da prebrodimo, jer igramo pred domaćom publikom na domaćem terenu. Ulog je veliki, iako je polufinale i iako su obe selekcije na Olimpijskim igrama ovo je borba za medalje na Evropskom prvenstvu",
kazao je Savić.

Jedan od najefikasniji igrača utakmice, Dušan Mandić ocenio da je Srbija odigrala dobar meč i da je podigla nivo igre iz prethodnih mečeva.

"Podigli smo nivo igre, što je bilo očekivano. Mnogi misle da ako ne povedemo 4:0 u prvoj četvrtini da nešto nije u redu... Ovo je Evropsko prvenstvo i sve ekipe su dobre, svi igraju vaterpolo i pad je normalan. Potrebno je sada da što pre zaboravimo ovu utakmicu i okrenemo se Grčkoj", rekao je Mandić.

"Moramo da odigramo protiv Grčke koncetrisano od početka do kraja, jer su oni veoma nezgodna ekipa. Ukoliko ispoštujemo dogovor iz svlačionice mislim da neće biti problema", dodao je on.

Reprezentativni golman Gojko Pijetlović rekao je da nije očekivao ubedljivu pobedu protiv Rusije i dodao da se protiv Grčke mora igrati s većim oprezom.

"Dobili smo lakše od očekivanog. Nisam siguran da li smo mi bili bolji ili su oni bili prilično umorni od sinoćnje utakmice. Mislim da je u današnjem meču sve proisteklo iz odbrane. Tako mora i u sledećoj. Moramo biti oprezni, jer je posao mnogo teži protiv Grka", rekao je Pijetlović.

Ne propustite