EP - Crna Gora na penale bolja od Hrvatske, ubedljiv poraz Italije!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 08.01.2024.
22:00
Izvor: Sportske.net

Epilog komšijskog derbija najviše je obradovao Špance.

EPA-EFE/HIROSHI YAMAMURA
EPA-EFE/HIROSHI YAMAMURA

Povezane vesti

U grupama A i B na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj danas je odigrano poslednje, treće kolo grupne faze takmičenja.

Najviše pažnje izazvao je duel domaće Hrvatske i selekcije Crne Gore. Kao pobednik je iz ovog duela izašla Crna Gora, ali tek posle penal-serije. U regularnom toku meča rezultat je bio 11:11, a posle boljeg izvođenja peteraca Crna Gora je slavila sa 15:13.

Taj trijumf, međutim, nije bio dovoljan Crnogorcima da se izbore za direktan plasman u četvrtfinale. Oni su na kraju završili kao treći u grupi i moraće u osminu finala, a Španija kao prvoplasirana i Hrvatska sa druge pozicije direktno idu u četvrtfinale.

Poslednje mesto u ovoj grupi zauzela je Francuska koja je danas poražena od Španije sa 9:6.

U Grupi B, Mađarska, Italija i Grčka su završile sa po šest bodova, a Gruzija je posle tri poraza ostala ubedljivo na poslednjem mestu.

Treće kolo u ovoj grupi obeležila je ubedljiva pobeda Mađarske nad favorizovanom Italijom od čak 10:5, pa su Mađari prvi u grupi, Italija je druga i te dve selekcije idu u četvrtfinale, dok će Grčka posle današnje pobede nad Gruzijom od 18:9 morati da se zadovolji trećim mestom i plasmanom u osminu finala.

Podsetimo, Grupe A i B pripadaju Diviziji 1. Prva dva tima iz grupa Divizije 1 plasiraće se direktno u četvrtfinale, dok će trećeplasirani i četvrtoplasirani timovi u osminu finala i tamo će se sastati sa prva dva tima iz grupa Divizije 2 (grupe C i D), u kojoj se nalazi i preprezentacija Srbije.

Opširnije o formatu takmičenja čitajte OVDE.

Ne propustite