EP - "Delfini" iskalili bes na Rumunima, za deveto mesto u Splitu!

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 08.09.2022.
12:45
Izvor: Sportske.net

Srpski tim je u procesu smene generacije i trebaće malo vremena da se stvari vrate na svoje mesto

©/Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
©/Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Vaterpolisti Srbije deklasirali su Rumuniju rezultatom 17:1, u utakmici za deveto mesto na Evropskom prvenstvu u Splitu.

Deveto mesto svakako nije nešto što se očekivalo od aktuelnog olimpijskog šampiona, ovo nam je najslabiji rezultat u istoriji na ovom takmičenju, ali  tim je u procesu smene generacije i trebaće malo vremena da se stvari vrate na svoje mesto. Sistem postoji, tu je i talenat i ne treba sumnjati da će se Srbija u bliskoj budućnosti ponovo boriti za medalje na najvećim takmičenjima.

Ceh za očajan turnir srpskog tima je neko morao da plati, a danas su se izabranicima Dejana Savića "namestili" Rumuni, koji su doživeli pravi potop.

Srbija je pregazila rivala i nije popuštala do samog kraja. U prvoj četvrtini bilo je 6:1, u drugoj 3:0, u trećoj 4:0, a u poslednjoj takođe 4:0.

Golove za Srbiju postigli su: Radomir Drašović i Vasilije Martinović po četiri, Ognjen Stojanović tri, Petar Velkić, Nemanja Vico po dva, Strahinja Rašović i Viktor Rašović po jedan. 

Jedini gol za Rumuniju dao je Slvijan Kolodorviči.

Večeras se u Splitu igraju i polufinalni mečevi šampionata Evrope. Od 18 sati se sastaju evropski šampion Mađarska i svetski šampion Španija, a od 20.30 sati snage će odmeriti domaćin Hrvatska i Italija.

Ne propustite