EP - Peterci ostavili Srbiju bez borbe za medalje

Autor: Filip Rodic
petak 12.01.2024.
16:15
Izvor: Sportske.net

Radulović tragičar.

EPA/Tibor Illyes
EPA/Tibor Illyes

Povezane vesti

Vaterpolisti Srbije poraženi su u četvrtfinalu Evropsko prvenstva od Mađarske sa 15:14 posle peteraca. Ostaje borba za plasman od 5. do 8. mesta.

"Delfini" su se nametnuli od samog starta, preokrenuvši sa 0:1 na 2:1. Mandić se upisao u strelce za prednost Srbije 3:2, ali su Mađari uspeli da poravnaju i da sa egalom završe prvu deonicu.

Koliko je prva deonica bila raspucana, toliko je tempo pao u nastavku.

Prvi napad u drugoj deonici za Srbiju i Mandić sa peterca dolazi do drugog gola, četvrtog za Srbiju. Sledi par odličnih odbrana sa igračem, pa i dva manje. Na drugoj strani to nisu pretvorili u osetniju prednost zbog kratkih napada. Precizan šut Feketea sa centralne pozicije donosi 4:4. Sledi kontranapad Mađara i pogodak Vigvarija za 5:4.

Ni u trećoj deonici nije bilo mnogo odmicanja.

Posle pogotka Vigvarija, Srbija preko Nikole Jakšića koristi igrača više za 6:6. Raspoloženi Vigvari dolazi do drugog svog gola sa peterca, posle prekršaja Ubovića. 

Slede odlični momenti Viktora Rašovića, dva gola sa desnog krila za ponovni preokret Srbije u napadima sa igračem više. Osmi gol Mađarske delo je Tatarija. Dušan Mandić nije imao sreće, pošto je njegov šut na oko 40 sekundi do kraja sprečila stativa da završi u mreži. To rival kažnjava na drugoj strani preko Vigvarija, njegov treći pogodak u četvrtini i ujedno na meču.

Ponovila se situacija da posle jedne raspucane nadođe sledeća sporija i neefikasnija četvrtina. Sava Ranđelović je izjednačio na samom startu, posle čega su usledili minuti bez pogodaka na obe strane.

Odlična akcija Srbije na 1:49 do kraja, Vico spreman na poziciji centra da se izdigne pred golom rivala i donese 10:9 za "Delfine". Nije se održao taj plus, Vigvari u poslednjem sekundu napada upisuje četvrti pogodak.

Na 15 sekundi do kraja Radoslav Filipović brani opasan šut, pa sledi i dobra defanziva Jakšića. Peterci.

Posle uspešnih izvođenja na obe strane u prvoj seriji, Raduloviću osšada lopta u drugoj seriji. Velike šteta, baš ga nije išlo na ovom meču. Mađari su nastavili sa održavanjem gola prednosti sve do kraja.

Ne propustite