EP - Preokret Hrvatske protiv Srbije, ništa od četvrtfinala!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 08.01.2024.
17:15
Izvor: Sportske.net

Presudila je katastrofalna poslednja četvrtina našeg tima...

European Aquatics
European Aquatics

Povezane vesti

Ženska vaterpolo reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Ajndhovenu.

Naš tim je danas u osmini finala odmerio snage sa selekcijom Hrvatske, ali nije imao snage da bolju igru iz većeg dela meča kruniše i pobedom.

Na kraju, 11:8 za Hrvatsku koja ide među osam najboljih, a Srbija će morati da se zadovolji borbom za plasman od 9. do 11. mesta.

Ovakav epilog je iznenađujuć, ako se ima u vidu da je Srbija ostvarila sve tri pobede u grupnoj fazi takmičenja i osvojila prvo mesto u svojoj grupi, dok je Hrvatska doživela tri ubedljiva poraza.

Srpkinje su danas imale rezultatsku prednost i na kraju prvem i na kraju druge, i na kraju treće četvrtine, kada je bilo 7:6 za Srbiju, ali u poslednjoj deonici sve se promenilo. 

Hrvatice od starta četvrte četvrtine postižu dva gola za preokret na 8:7. Golom Ane Milićević, Srbija je izjednačila na 8:8 na oko tri i po minuta pre kraja. Usledila su dva neiskorišćena napada, po jedan na obe strane, a onda majstorski potez Jelene Butić koja je parabolom sa nekih osam metara vratila prednost Hrvatskoj - 9:8.

Dva minuta je ostalo do kraja meča, ali našem timu je zatim dosuđen faul u napadu. Na drugoj strani, sve dileme u ovom meču otklonila je Iva Rožić, pogotkom za 10:8 u korist Hrvatske.

Do kraja i peterac za Hrvatsku koja uvećava prednost na 11:8.

Ne propustite