EP - Srbija poražena u vaterpolo klasiku

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 17.07.2014.
21:46
Izvor: Sportske.net

Vaterpolo klasik koji su ljubitelji ovog sporta imali prilike da gledaju u okviru trećeg kola grupne faze takmičenja na EP pripao je reprezentaciji Mađarske koja je tako nanela prvi poraz selekciji Srbije.

waterpoloserbia.org
waterpoloserbia.org

Povezane vesti

Vaterpolo reprezentacija Srbije doživela je večeras prvi poraz na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj u okviru trećeg kola grupne faze takmičenja.

Aktuelnog prvaka Evrope danas je savladao domaćin tekućeg turnira, selekcija Mađarske. Mađari su nošeni podrškom publike slavili rezultatom 8:6 (2:0, 3:3, 2:2, 1:2) i tako naneli prvi poraz selekciji Srbije.

Odlučujuću prednost Mađarska je stekla u prvoj četvrtini kada je sa dva gola u poslednjem minutu prve deonice šokirala dobro organizovane pulene Dejana Savića koji su u nastavku uspeli da odigraju egal sa domaćinom ali to nije bilo dovoljno da se izbegne poraz.

Jako bitan faktor u večerašnjoj pobedi Mađarske bio je golman domaćih koji je činio čuda na golu, posebno u prvoj i četvrtoj četvrtini kada je Srbija najviše pritiskala Mađare.

Najbolji strelci u reprezentaciji Srbije bili su Stefan Mitrović i Filip Filipović sa po dva pogotka, dok su Miloš Ćuk i Živko Gocić pogodili po jedan put.

Srbiju već u subotu očekuje veoma važan duel sa Hrvatskom u okviru četvrtog kola grupe "B".

Ne propustite