Filip Filipović najavio kraj karijere: "Žao mi je što to nije u Partizanu..."

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 08.04.2024.
23:00
Izvor: Sportske.net

Ostaće upamćen po mnogim radostima koje je doneo Srbiji.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Jedan od najboljih vaterpolista svih vremena Filip Filipović (36) najavio je da će na kraju sezone okončati igračku karijeru.

Srpski vaterpolista je u razgovoru sa novinarom Aleksandrom Stojanovićem u podkastu "Alesto" otkrio da će kada se okonča sezona u Novom Beogradu oprostiti od profesionalnog igranja.

"To je to. Definitivno. Prošle godine sam zaista bio spreman već da odem u penziju, ali ne na način na koji se završila sezona, definitivno. To sam jednostavno prelomio i bio dužan sebi da odlučim. Nažalost, nisam imao mnogo vremena da ovo iskomuniciram sa javnošću, pa Grcima nije bilo jasno. Oni su tražili neki produžetak saradnje, ja sam rekao: ’Ne, to je to’. Ali onda zaista na kraju sezone nije to bio način na koji sam želeo da završim karijeru", istakao je Filipović koji je igračku karijeru započeo u Partizanu, a istu će i završiti u Srbiji, ali pod kapicom Novog Beograda

"Možda mi je suđeno bilo da se desi onako kako je i počelo. U svojoj zemlji, kod svoje kuće. Žao mi što se to nije desilo možda u Partizanu, ali definitivno je moj 'poslednji ples' što se klupske karijere tiče", rekao je Filip Filipović koji je sa reprezentacijom Srbije osvojio dva zlata i dve bronze na Olimpijskim igrama, dva zlata, srebro i bronzu sa svetskih prvenstava i sedam zlata, srebro i bronzu na evropskim prvenstvima.

Od nacionalnog tima oprostio se nakon zlata na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Tokom igračke karijere, Filipović je nastupao za Partizan, Novi Beograd, Radnički, Solnok, Pro Reko, Olimpijakos. Filipović je osvojio dve prvrenstvene titule sa Partizanom, osam titula sa Pro Rekom, uz pet trofeja klupskog prvaka Evrope. 

Sa Radničkim je osvojio Evrokup, sa Solnokom Evrokup i titulu u Mađarskoj. Olimpijakosu je doneo prvenstveni torfej, a Novom Beogradu trofej u Kupu.

Ne propustite