Filipović: "Nadam se da ćemo ponoviti uspehe iz ove godine"

Autor: Beta Beta
četvrtak 29.12.2016.
23:59
Izvor: Beta

Vaterpolo reprezentativac Srbije Filip Filipović rekao je da je priznanje za najuspešnijeg sportistu koje je večeras dobio zasluga cele reprezentacije i dodao da veruje da nacionalni tim može da ponovi uspehe postignute ove godine.

Beta/Olimpijski komitet Srbije/Ev
Beta/Olimpijski komitet Srbije/Ev

Povezane vesti

Vaterpolo reprezentativac Srbije Filip Filipović rekao je da je priznanje za najuspešnijeg sportistu koje je večeras dobio zasluga cele reprezentacije i dodao da veruje da nacionalni tim može da ponovi uspehe postignute ove godine.

Filip Filipović proglašen je večeras za najuspešnijeg sportistu u 2016. godini u izboru Olimpijskog komiteta Srbije. On je sa reprezentacijom osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i sa 19 postignutih golova bio je najkorisniji igrač olimpijskog turnira.

Pored Filipovića, priznanja OKS dobili su i selektor Dejan Savić, koji je proglašen za najboljeg trenera, Nikola Jakšić koji je najbolji mladi sportista, dok je reprezentacija najuspešniji muški tim.

"Ovo je divno priznanje. Ali i ovo priznanje je zasluga ekipe i stučnog štaba koji je pokazao ove godine da smo neprikosnoveni na svim poljima. Pokupili smo sva priznanja - za najboljeg mladog sportistu, za najboljeg trenera i za najbolju ekipu. To je zaista za Vaterpolo savez Srbije i sa vaterpolo kao sport neponovljiv uspeh...", rekao je Filipović novinarima u Skupštini Srbije.

"Ipak, nadam se da je ponovljiv. Ova ekipa nastavlja svoj put ka Tokiju i nadam se da ćemo uspeti da ponovimo uspehe iz ove godine", dodao je vaterpolista Pro Reka.

Na pitanje novinara ko mu je od starijih saigrača najviše pomogao i od koga je najviše stvari "pokupio", Filipović je naveo da bi bilo "nezahvalno da imenuje bilo koga".

"Ali, znaju oni vrlo dobro, prepoznaju i vide sebe u mom ponašanju... Ovim putem im se još jednom zahvaljujem. Koliko god sam mogao, ja  mislim da sam pokupio dosta dobrih stvari, sigurno i po neku lošu, ali nećemo o tome. Biće teško bez Žileta (Živka Gocića) i Bobana (Slobodana Nikića), ali moramo da nastavimo dalje". rekao je Filipović.

Vaterpolo reprezentacija Srbije je objedinila titule evropskog, svetskog i olimpijskog šampiona, uz trofej u Svetskoj ligi i sada je glavna "meta" svih protivnika na takmičenjima.

"Najgore je ako razmišljamo o protivniku koji želi da nam skine skalp. Mislim da je dovoljno da se okrenemo sebi i mislim da imamo dovoljno kvaliteta da možemo bez razmišljanja o protivniku da ostvarimo dobre rezultate. Neka oni i dalje razmišljaju o nama, a mi ćemo o vaterpolu", rekao je Filipović.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Friday, 30.12.2016
11:14

Srbi u vaterpolu redovno dele velike i lepe kranjske kobasice i ljutu rakiju iz ruskog kazana:-D