Gocić zadovoljan polusezonom: "Filipović veliko pojačanje, nije sve izgledalo dobro u oktobru..."

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 18.12.2023.
14:00
Izvor: Sportske.net

Pauza u klupskoj sezoni trajaće više od dva i po meseca zbog održavanja Evropskog prvenstva u Hrvatskoj i Svetskog prvenstva u Dohi.

2023 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©
2023 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Trener vaterpolista Novog Beograda Živko Gocić čestitao je svojim igračima na postignutom u polusezoni i rekao da je ekipa motivisana jer je u prilici da se bori za preostala tri trofeja, posle duge pauze koja sledi zbog reprezentativnih takmičenja, Evropskog i Svetskog prvenstva.

"Iako nije sve savršeno izgledalo u oktobru, igrači su verovali meni i stručnom štabu da će biti kako treba kada bude najpotrebnije i sve to su izneli muški. Uradili smo zaista sjajan posao i ostvarili sve što je zacrtano i zato igračima kapa dole. I pored toga što smo imali ozbiljne kadrovske probleme pred završni turnir Kupa, tu pre svega mislim na povrede Jakšića i Ćuka i odsustvo Skupmakisa zbog bolesti, zbili smo redove i pokazali pravu snagu", rekao je Gocić, saopštio je klub.

Vaterpolisti Novog Beograda ostvarili su dobre rezultate u prvom delu sezone, osvojili su prvi trofej u sezoni Kup Srbije, vode u Super ligi bez poraza, a kao prvoplasirani su izborili plasman u Top 8 fazu Lige šampiona.

Gocić je rekao da je Filip Filipović veliko pojačanje za tim.

"Kada se pojavila mogućnost i ideja da nam se Filipović pridruži, rukovodstvo kluba je munjevito delovalo, jer se znalo kakav efekat će imati na ekipu. On je jedan od najboljih igrača svih vremena, koji je promenio tok i istoriju ovog sporta. Apsolutno je svestan onoga što nosi i to čini na sebi svojstven način. Ima 36 godina, ali i dalje nalazi neverovatnu motivaciju da se iskaže kao pravi vođa tima", naveo je Gocić.

Pauza u klupskoj sezoni trajaće više od dva i po meseca zbog održavanja Evropskog prvenstva u Hrvatskoj i Svetskog prvenstva u Dohi. Gocić u ekipi ima 11 reprezentativaca, od čega šestoricu u selekciji Srbije, a trenutno na raspolaganju ima samo petoricu igrača, Filipovića, Pijetlovića, Ćuka, Ćetkovića i golmana Dobožanova.

"Stariji igrači koji su praktično poslednjih 20 godina bili ubitačnom ritmu utakmica dobiće zasluženi odmor, a onda ćemo se truditi da koliko je to moguće održavamo formu. Treniraće se smanjenim intezitetom, ali za nas trenere predstoji vrlo nezahvalan period. Biće važno da se igrači iz nacionalnih timova vrate vrate zdravi i pravi, da ne bude dodatnih povreda kako bismo nastavili sezonu kako treba", naveo je trener novobeogradske ekipe.

"Izazov više svakako će biti činjenica da će se igrači vratiti sa različitim energijama, iz različitih sistema rada. Biće emotivno poptuno ispražnjeni i biće potrebno da ih podignemo kako bi bili na visini zadatka, a vremena za pripreme neće biti. Nije baš humano, ali kako je nama, tako će biti i drugima. Očekuje nas veoma zahtevan drugi deo sezone. U igri su još tri trofeja, svesni smo toga i to nas dodatno motiviše", dodao je Gocić.

Novi Beograd, dvostruki uzastopni vicešampion Evropre, igraće u Top 8 fazi Lige šampiona u grupi sa Pro Rekom, Marsejom i splitskim Jadranom, dok će u drugoj grupi igrati Barseloneta, Ferencvaroš, Olimpijakos i Breša.

"Naša grupa je za nijasnu kvalitetnija, ali je Grupa B ujednačenija. Sa nama u grupi je najteži mogući rival, a to je Pro Reko. Trostruki je uzastopni prvak Evrope, a sa istim ambicijama nastupaju i ove godine. Ovo je Top 8 Lige šampiona i nema slabih protivnika. Svaka utakmica će biti derbi, a naš cilj je plasman na fajnal-for. Nije bitan način, bitno je samo da se sakupi što više bodova kako bismo se našli na završnom turniru", rekao je Gocić.

Ne propustite