Hrvati likuju: ''Zagrepčani pregazili i posramili Partizan, a pala je i Zvezda''

Autor: Darko Mitrović
sreda 27.03.2024.
23:15
Izvor: Sportske.net, sportske novosti

Euforično su izvestili o rezultatima današnjih utakmica Regionalne lige.

2023 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©
2023 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Regionalna vaterpolo liga je sada podeljena u tri grupe u kojima se ekipe bore za plasman od 1. do 5, zatim od 6. do 8. i od 9. do 12. mesta.

U najjačoj grupi dubrovački Jug je savladao Crvenu zvezdu sa 14:13 i izdvojio se na prvom mestu sa 11 bodova, a Novi Beograd je bio bolji od Jadrana iz Herceg Novog sa 15:13. Novi Beograd je trenutno drugoplasirani sa 9 bodova, ali uz dve utakmice manje od vodećeg Juga. Slede Jadran iz Splita sa 8, Jadran iz Herceg Novog sa 2 i Crvena zvezda bez bodova.

U borbi za plasman od 6. do 8. mesta kragujevački Radnički je poražen od Solarisa sa 14:13, dok je borbu od 9. do 12. mesta obeležio duel sedmostrukih prvaka Evrope, Partizana i zagrebačke Mladosti. Gosti iz Zagreba su danas bili znatno bolji, slavili su sa 14:7, a Šabac je bio bolji od Mornara - 13:9.

Utakmici Partizana i Mladosti su veliku pažnju posvetile zagrebačke ''Sportske novosti'', koje su pobedu gostujućeg tima opisale uz ''bombastičan'' naslov:

''Potop u glavnom gradu Srbije: Zagrepčani pregazili i posramili Partizan usred Beograda''.

U nadnaslovu su istakli da je ''pala i Zvezda'', podsetivši na trijumf Juga, a na početku izveštaja se navodi:

''Sjajan dan u Srbiji. Za hrvatski vaterpolo, dakako! U razmaku od nekoliko minuta, dva hrvatska kluba su slavila nad nekim od klubova perjanica tog sporta u susedstvu. Malo nakon što su jugaši 'uzeli' meru crveno-belima i ugasili Zvezdu usred Beograda, u Obrenovcu, što je predgrađe Beograda je Mladost 'pregazila' Partizan.

Sudar klubova koji imaju svaki po 7 naslova prvaka Evrope, sastava koji bi ranije odlučivali o prvaku Evrope, sada su se 'pohvatali' u 1. kolu turnira za ostanak u Premijer ligi ili za poredak od 9. do 12. mesta. Partizan je kvalitetom miljama iza Mladosti, te su Žapci to vrlo plastično i dokazali u vodi'', navodi se u izveštaju.

Ne propustite