Hrvati prejaki za "delfine" - Srbija bez medalje na Svetskom prvenstvu!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 29.06.2022.
17:07
Izvor: Sportske.net

Šteta.

EPA-EFE/Tibor Illye
EPA-EFE/Tibor Illye

Povezane vesti

Vaterpolisti Srbije poraženi su od Hrvatske sa 14:12 (1:1, 4:3, 5:5, 4:3) u četvrtfinalu Svetskog prvenstva.

Poveli su Hrvati golom Jerka Marinića Kragića, koji nam je pravio mnogo problema danas, ali je izjednačenje našem timu u završnici prve četvrtine doneo Viktor Rašović.

Za razliku od prve deonice, koja je bila izuzetno "tvrda", "otvorilo" se u nastavku. Hrvati su ponovo poveli golom centra Žuvele, ekspresno je odgovorio Stefan Vico. Igralo se gol za gol do kraja poluvremena, pogađali su za Hrvate Marinić Kragić i Harkov, dok je Nikola Jakšić održavao egal. Prednost na rHrvatima na poluvremenu doneo je Josip Vrlić, tako se na odmor otišlo sa prednošću rivala 5:4.

Srbija je započela dobro treću četvrtinu, Gavril Subotić je postigao gol za izjednačenje, a onda su Hrvati napravili veliku seriju 3:0, i golovima Vukičevića, Krapića i Vrlića došli do osetne prednosti. Tada je stvari u svoje ruke preuzeo Dušan Madnić vezao tri pogotka, ali je Lazić sa dva gola sačuvao prednost protivniku, koja je bila minimalna pred poslednju deonicu, jer je Rašović pogodio za 10:9.

Hrvati su bili bolji u poslednjoj deonici, pogoticima Žuvele i Bašića ponovo su otišli na tri gola prednosti, bilo je 13:10 i doveli naše momke u "bezizlaznu" situaciju.

Mandić je u finišu svojim četvrtim golom približio "delfine" na dva gola zaostatka, ali je to bio i poslednji pogodak na meču. 

Najefikasniji u našoj reprezentaciji bio je Dušan Mandić sa četiri gola, Viktor Rašović je postigao dva gola, dok su ostali strelci pogađali po jednom. U redovima pobednika po dva gola postigli su Franko Lazić, Marko Žuvela i Josip Vrlić.

Hrvati će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela između Španije i Crne Gore.

Ne propustite