ISTORIJA - Osnovan Vaterpolo klub Budućnost i igraće odmah u Regionalnoj ligi!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 05.09.2024.
20:15
Izvor: Sportske.net

Objavljen je i sastav ekipe, ima nekoliko poznatih imena.

pvkbuducnost.me
pvkbuducnost.me

Povezane vesti

Do sada je crnogorski klupski vaterpolo bio koncentrusan uglavnom na tamošnjem primorju, u Herceg Novom, Budvi, Kotoru, ali ovog leta je i glavni grad Crne Gore dobio svoj seniorski vaterpolo, ali i plivački klub - Budućnost iz Podgorice!

Kako je najavljeno na promociji tima, Budućnost će se u svojoj prvoj sezoni 2024/25 takmičiti ne samo u domaćem prvenstvu i kupu, nego i u regionalnoj A1 ligi!

Sastavljen je sasvim solidan tim, a od igrača su najpoznatiji doskorašnji centar Juga Goran Grgurević, zatim iskusni bek Matija Brguljan, pa Neđo Baštrica, David Stevović, Marko Bošković, Vladan Vukićević, Mlađan Janović...

Ekipu će sa klupe voditi trener Aleksandar Aleksić koji je prethodnih nekoliko godina pripremao igrače iz mlađih kategorija za izlazak na najveću scenu.

''Došao sam pre četiri godine iz Budve. Neizmerno sam ponosan na sve što smo zajedno sa ovim momcima odradili u prethodnom periodu. Verujte mi da nije bilo lako. Došli smo do momenta gde ćemo da napravimo prelomnu tačku i gde će naš klub krenuti još više uzlaznom putanjom, formiranjem prvog tima. Posebno želim da se zahvalim Glavnom gradu koji je prepoznao momenat da preuzme klub u trenutku kada nam nisu baš cvetale ruže u smislu podrške i svega ostalog.

Doveli smo dosta dobra imena, momke sa dugogodišnjim stažom u seniorskom vaterpolu. I oni će biti okosnica tima, ostalo su naša deca. To je i poenta priče: da uključimo maksimalno našu decu u seniorski sastav, da imamo 12 do 15 dečaka koji će se iz utakmice u utakmicu rotirati. To je bio moj plan, zajedno sa predsednikom Ćupićem i sportskim direktorom Bojanom Šukovićem - da momci iz Podgorice ne odlaze u druge klubove i traže dalji napredak.

Napravljena je strategija da se u prvih nekoliko godina nadmećemo u Regionalnoj A1 ligi, da ova deca steknu određeno iskustvo, da proberemo od te dece i da nam pomognu da naredne dve godine možemo da konkurišemo za Premijer ligu. Kasnije i da izađemo na evropsku scenu - možda i najjače takmičenje, Ligu šampiona", optimista je Aleksić, a prenose ''Vijesti''.

Sastav Budućnosti u sezoni 2024/25: Mihailo Ivanović, Jakša Milanović, Nemanja Baćović (golmani), Matija Brguljan, Goran Grgurević, Neđo Baštrica, David Stevović, Marko Bošković, Vladan Vukićević, Mlađan Janović, Igor Uskoković, Petar Brnović, Veljko Ražnatović, Vuk Burić, Sava Stamatović, Jovan Radulović, Marko Šuković, Uroš Vučinić, Danilo Savović, Dario Domazetović, Vučina Popović, Andrija Aleksić, Andrej Golubović, Andrej Durutović, Vuk Lazarević, Uroš Milić.

Ne propustite