Istorijski neuspeh reprezentacije Srbije!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 04.09.2022.
21:38
Izvor: Sportske.net

Ništa ni od četvrtfinala!

©/Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
©/Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Povezane vesti

U meču osmine finala Evropskog prvenstva u Splitu, reprezentacija Srbije je večeras poražena od Francuske rezultatom 10:9. Tako će Francuzi igrati u četvrtfinalu protiv Italije i nastaviti borbu za medalje.

Ovo je prvi put da reprezentacija Srbije pod tim imenom ne uspe da se plasira makar u četvrtfinale jednog Evropskog prvenstva.

Kao i protiv Slovenije na kraju grupne faze takmičenja, Srbija je loše započela meč, pre svega u napadu, što su Francuzi iskoristili, stekli blagu prednost i naš tim stavili pod dodatni psihološki pritisak.

U poslednjem minutu druge četvrtine, pšrvo Vico ne koristi još jedan zicer za naš tim, usledila je kontra Francuza koju nisu iskoristili, lopta je pogodila stativu, ali se opet odbila do ''trikolora'', na kraju Emil Bjorš pogađa za 4:2, što je bio rezultat posle prve dve četvrtine.

Čak sedam odbrana je imao francuski golman Fontani, od devet pokušaja naših reprezentativaca.

Početkom treće deonice Velkić je iznudio peterac koji je realizovao Strahinja Rašović i Srbija je smanjila na 4:3.

Međutim, Krusila odmah uzvraća svojim projektilom posle isključenja Pljevančića, Francuzi se vraćaju na ''plus dva'' - 5:3.

Nažalost, ''delfini'' ne koriste naredni napad, a Krusila nam sa devet metara šalje loptu u mrežu, Dobožanov nemoćan - 6:3 za Francuze.

Jedino Strahinja Rašović je u ovim trenucima bio pretnja po protivnički gol, pogodio je nedugo zatim za 6:4 i vraćanje nade našem timu da može do preokreta.

Novi problem za izabranike Dejana Savića je što gotovo ništa ne mogu da odbrane u trećooj četvrtini. Da sve bude još teže, Radulović je zaradio isključenje do kraja meča, a Mazruki pogađša iskosa sa leve strane za 7:4.

Velkić je na drugoj strani iznudio novi peterac, a indisponirani Dušan Mandić preuzima odgovornost i konačno postiže prvi gol na ovom meču za 7:5.

Imao je naš tim nekoliko prilika da dodatno smanji razliku, nije uspeo, što Francuzi kažnjavaju na ulasku u poslednja dva minuta treće četvrtine uz još jednu lošu reakciju Dobožanova na golu.
Vico uspeva nedugo zatim da smanji na 8:6, a onda najlepši potez utakmice - Tomas Vernu, francuski centar fenomenalnom šraubom šalje projektil pod prečku i Francuska se ponovo vraća na tri gola prednosti - 9:6.

Tim rezultatom ušlo se i u poslednju četvrtinu na čijem početku Dušan Mandić konačno postiže svoj prvi gol iz igre u ovom meču - neodbranjiv udarav u gornji levi ugao - 9:7.

Na četiri i po minuta do kraja Strahinja Rašović ima novi zicer, primio je loptu na dva metra, ali opet taj Fontani briljira na golu, što se za naše čuvare mreže na ovom šampionatu ne može reći.

I kada je izgledalo da više nema nade za naš tim, Strahinja Rašović i Mandić uspevaju svojim golovima da donesu izjednačenje Srbiji na ulasku u poslednji minut meča - 9:9, drama je na vrhuncu.

Francuzi su iznudili igrača više u narednom napadu i posle tajm-auta Mazruki pogađa za 10:9 u korist ''trikolora''.

Imala je Srbija poslenji napad za izjednačenje, ali Mandićev šut brani francuski golman Fontani na šest sekundi pre kraja - ostalo je 10:9 za Francuze, kraj Evropskog prvenstva za Srbiju, bar kada je u pitanju borba za medalju.

Naš tim ostaje u Splitu, igraće za plasman od 9. do 16. mesta.

Ne propustite