Jakšić od junaka do tragičara, Pro Reko nastavlja da vlada Evropom!

Autor: Darko Mitrović
subota 04.06.2022.
20:49
Izvor: Sportske.net

Peterci odlučili šampiona Evrope!

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

U dramatičnom finalu, pred punim tribinama bazena ''11. april'' u Beogradu, ekipe Novog Beograda i Pro Reka borile su se za titulu prvaka Evrope u finalu Lige šampiona.

Posle regularnog toka meča rezultat je bio 13:13, a u penal-seriji Pro Reko je bio bolji i na kraju slavio ukupnim rezultatom 17:16 (4:3 u petercima).

Kako se i očekivalo, bila je ovo velika, ravnopravna borba dve najbolje evropske ekipe. Novi Beograd je češće imao vođstvo, u par navrata i po dva gola razlike, ali se Pro Reko uvek vraćao.

Na ulasku u poslednji minut meča ''sevnuo'' je projektil fenomenalnog Nikole Jakšića koji je svojim šestim golom doneo novu prednost Novom Beogradu - 13:12.

Usledio je tajm-aut posle kog mađarski internacionalac u ekipi Pro Reka Đerđ Zalanki na dvanaest sekundi pre kraja donosi izjednačenje italijanskom timu - 13:13.

Odmah je i Igor Milanović zatražio tajm-aut za poslednji pokušaj da se u regularnom toku dođe do istorijske pobede. Ali, Mandićev šut je zaustavio Di Fulvio, pa je odluka o šampionu Evrope morala da padne u penal-seriji!

Nažalost, najbolji igrač večerašnjeg meča Nikola Jakšić je promašio poslednji peterac za Novi Beograd, posle čega je Zalanki pogodio za trijumf Pro Reka i tako italijanskom velikanu doneo desetu titulu prvaka Evrope.

1. serija - Rašović 1:0 za Novi Beograd, Ivović - 1:1

2. serija - Mandić - brani Delungo! Ganela - 1:2

3. serija - Drašović - 2:2, Janger - prečka! Usledili su veliki protesti sa klupe Pro Reka, tražili su gledanje snimka smatrajući da je golman Gojko Pijetlović ranije izašao ispred gol-linije, ali sudije su ostale pri svojoj odluci.

4. serija - Vlahopulos - 3:2, Di Fulvio - 3:3

5. serija - Jakšić - prečka! Zalanki - 3:4, Pro Reko je odbranio titulu prvaka Evrope!

Ne propustite