Jelenić otkrio detalje: ''Partizanu duplo više para u odnosu na ono što je tražio''

Autor: Darko Mitrović
sreda 07.08.2019.
11:59
Izvor: Sportske.net, tv prva

Kako će biti raspoređena sredstva našim vaterpolo klubovima?

BETAPHOTO/VATERPOLO SAVEZ SRBIJE/N.Negovanovic/MO
BETAPHOTO/VATERPOLO SAVEZ SRBIJE/N.Negovanovic/MO

Povezane vesti

Veliku pažnju juče je izazvala informacija da Vlada Srbije preuzima na sebe finansiranje vaterpolo klubova, što je rezultat sastanka između predsednika VSS Viktora Jelenića i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Tada je otkriveno i da će finansijska sredstva dobiti 23 muška kluba, učesnici Regionalne lige, Prve i Prve B lige, kao i šest ženskih klubova, a danas je u Jutarnjem programu TV Prva, Viktor Jelenić pojasnio da neće svi dobiti isti iznos.

Takođe, naglasio je i da je Partizan dobio dvostruko više novca u odnosu na sumu koju je prethodno zatražio od Saveza.

''To je fantastična vest za srpski vaterpolo. Svi klubovi ce dobiti određenu pomoć. Država može da pomogne deo, a svaki klub se snalazi kako se snalazi. To je pod okvirom lokalne samouprave i kako se koji klub snađe.

U dugovoru sa predsednikom Aleksandarom Vučićem, Vaterpolo savez ce dobiti sredstva koja ce podeliti klubovima. Normalno, neće svi klubovi dobiti isto. Prioritet su klubovi koji igraju na međunarodnoj sceni.

Svi ti klubovi, a to je devet muških i dva ženska, dobili su pitanje od Saveza koliko im sredstava treba. Svi su odgovorili pismeno i od tih devet klubova, šest je dobilo više nego što je tražilo. Partizan je dobio duplo više nego što je tražio'', konstatovao je Jelenić.

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak