JSD Partizan podržao legende, šta će biti sa vaterpolo klubom?

Autor: Beta Beta
utorak 07.07.2020.
15:13
Izvor: Beta

Upravni odbor Jugoslovenskog sportskog društva Partizan (UO JSDP) saopštio je danas da pruža punu podršku održavanju vanredne sednice Skupštine vaterpolo kluba Partizan 13. jula.

Sportske.net

Povezane vesti

UO JSDP je u saopštenju naveo da sa pažnjom i brigom prati dešavanja u svojoj najtrofejnijoj sekciji i da je otkako je počela kriza upravljaja i poslovanja u vaterpolo klubu, nastojao da postupa legalistički, "držeći da su odluke nadležnih organa jedino pravno relevantne za davanje ocene o nečijem radu".

"Kako je rešenje Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, koje je poništilo odluke skupštine VKP od 2. decembra 2019. godine, postalo pravosnažno, UO JSDP konstatuje da su se stekli uslovi za održavanje Vanredne skupštine VKP zakazane za 13. jul 2020. godine. Više od legaliteta zakazane Vanredne skupštine predstavlja, čini nam se, njen nedvosmisleni legitimitet", navodi se u saopštenju.

Grupa nekadašnjih vaterpolista Partizana nedavno je izrazila nezadovoljstvo radom sadašnje uprave kluba i zatražila od rukovodstva da podnese ostavku i održavanje vanredne Skupštine kluba. Konferenciju za novinare aktuelnog rukovodstva prekinuli su roditelji dece koja treniraju u Partizanu, nezadovoljni uslovima za rad. Tada je navedeno da je dug vaterpolo kluba najmanje 6,5 miliona evra.

UO JSDP je naveo da je zakazivanje Skupštine "plod je poštovanja apela više bivših legendarnih igrača VKP koji ne žele da nemo posmatraju urušavanje institucionalnih okvira na kojima počiva naša najtrofejnija sekcija", a koji su svesni zabrinutosti roditelja čija deca treniraju u neuslovnim okolnostima i koji žele da u demokratskoj i sportskoj atmosferi odluče o putu kojim će nastaviti vaterpolo klub.

"Niko nema pravo da osporava odluke nadležnih organa. Zakon je, znamo, opor ali je zakon. UO JSDP pruža punu podršku sazivanju i održavanju vanredne Skupštine vaterpolo kluba Partizan, aktivnom i snažnom institucionalnom angažovanju Partizanovih vaterpolo legendi i odlukama koje će otkloniti krizu rukovodjenja i rada u ovom našem najvrednijim trofejima ovenčanom klubu", piše u saopštenju.

Baner

Partizan je podsetio da je briga o svim udruženim sekcijama statutarna obaveza JSDP kao i eventualno uvođenje privremenih mera u klub koji duže vreme ne odgovara svojim statutarnim obavezama u radu i rukovođenju.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.