Kako izgledaju grupe Lige šampiona? Radnički protiv šampiona Evrope!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 16.09.2024.
17:00
Izvor: Sportske.net

I kakav je raspored utakmica naših predstavnika...

Nenad Kotlajic
Nenad Kotlajic

Povezane vesti

Protekli vikend u Kragujevcu je bio u znaku evropskog vaterpola i spektakularnih utakmica koje je odigrao domaći Radnički u borbi za plasman u Ligu šampiona.

Cilj je ostvaren, Kragujevčane ćemo u narednim mesecima gledati u evropskoj sliti, ali sve tri kvalifikacione utakmice koje su odigrali bile su dramatične i sve tri su ih dobili posle velikih preokreta. Pogotovo se to odnosi na prvi meč protuv mađarskog BVSC-a i poslednji, odlučujući, protiv zagrebačke Mladosti, ali je i Vuljagmeni imao početnih 4:1 koje je Radnički uspeo da nadoknadi.

Šta dalje sledi?

Liga šampiona počinje već 8. oktobra, a Radnički će se takmičiti u Grupi B sa aktuelnim evropskim šampionom Ferencvarošem, zatim Jadranom iz Splita i Dinamom iz Tbilisija.

Tim trenera Uroša Stevanovića će startovati gostovanjem Jadranu u Splitu u prvom kolu, a sedam dana kasnije u Kragujevac dolazi Ferencvaroš. Za 29. oktobar je zakazano gostovanje Dinamu u Tbilisiju, pa 13. novembra u Kragujevac dolazi Jadran. U pretposlednjem kolu 20. novembra Radnički će gostovati Ferencvarošu, a grupna faza se završava 4. decembra, utakmicom protiv Dinama u Kragujevcu.

Osim Radničkog, Srbiju će u Ligi šampiona predstavljati i Novi Beograd, koji nije morao da igra kvalifikacije. Beograđani su smešteni u Grupu A, gde će im rivali biti nemački Hanover i dva rumunska kluba - Steaua i Oradea.

U prvom kolu, 8. oktobra, Novu Beograd će dočekati Steauu, u drugom gostuje Oradei, a u trećem će dočekati ekipu Hanovera. Zatim, 13. novembra sledi gostovanje Steaui, pa u Beograd dolazi Oradea, a u poslednjem, šestom kolu ekipa Novog Beograda će gostovati u Hanoveru.

U Grupi C igraće Barseloneta, Vašaš, Marsej i Jadran Herceg Novi, a u Grupi D Savona, Sabadelj, Primorac i Olimpijakos.

Po dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe izboriće plasman u čevrtfinalnu fazu takmičenja, a preostalih osam ekipa će se preseliti u Evrokup.

Ne propustite